nlc.hu
Gasztro
A hétvége kedvence: kókuszos-ananászos torta

A hétvége kedvence: kókuszos-ananászos torta

Igazi édességbomba ez a gyümölcsös, kókuszos finomság, amelynek az ananász nedvessége ad új löketet. Nincsenek különleges hozzávalók vagy elkészítési módok, „csak” az íze és a látványa, ami különleges.

Ha valaki szereti a gyümölcsös sütiket, és már nagyon nem tudja kivárni, míg eljön a nyári szezon, az nyugodtan vágjon bele ennek az ananászos finomságnak az elkészítésébe. Az ananász szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásáról egyrészt regényeket lehetne írni, másrészt pedig tökéletesen négy évszakos gyümölcs.

Ananász bármikor

Bármikor fordulhatunk ehhez az egzotikus gyümölcshöz, hiszen már nemcsak konzerv, de friss verzióban is elérhető bármikor a nagyobb szupermarketek zöldség-gyümölcs részlegén nálunk is. Ehhez a recepthez is legjobb persze, ha friss ananászt használunk, de a konzervgyümölcs is tökéletesen megteszi. Annak ellenére, hogy édességben nincs hiány, az ananászos-kókuszos torta mégis könnyed, hiszen vaj vagy olaj hozzáadása nélkül készül.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 125 g tehéntúró
  • 125 g görög joghurt (natúr vagy kókuszos/ananászos)
  • 150 g cukor
  • 200 g ananász (7 szelet a tetejére)
  • 140 g ananászpép a tésztához
  • 170 g liszt
  • 100 g kókuszliszt
  • 3 tojás
  • 1 cs. élesztő
  • csipet só

Krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g kókuszreszelék
  • 2 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dl habtejszín
  • ½ cs. zselatinfix

Elkészítés:

  1. A tojást és  a cukrot robotgéppel verjük fel habosra, míg kifehéredik.
  2. Adjuk hozzá a joghurtban elkevert túrót és a csipet sót, keverjük ki homogénre.
  3. Majd folyamatos kevergetés mellett, kanalanként adjuk hozzá az élesztővel elkevert lisztet. Legyen csomómentes.
  4. Jöhet a kókuszliszt és az ananászpép is. Ezekkel is keverjük el alaposan.
  5. Az így kapott tésztát tegyük egy kivajazott, kilisztezett 22-24 cm-es tortaformába, és 180 fokon süssük 35 percig, vagy míg aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Közben a krémhez a habtejszínt felverjük a habfixálóval. A mascarponét alaposan elkeverjük a kókuszreszelékkel, cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a zselatinfixet is. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  7. Ha a piskóta elkészült, hagyjuk a formában kihűlni, majd ráhalmozzuk a mascarponés krémet, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük, míg megdermed.
  8. Felkockázott ananászdarabokkal díszítjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top