Gasztro

Nincs több akadály: itt a laktózmentes amerikai palacsinta

Laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az isteni amerikai palacsinta élvezetéről. Lehetséges vaj és tej nélkül is ebéd utáni finomságot készíteni? A válasz: igen! Sőt van olyan ínycsiklandó, mint az eredeti.

Nincs hagyományos amerikai reggeli puha, illatos palacsintatorony nélkül. Legalábbis mi, a nagy tengeren innen így képzeljük el. Ha szeretnénk kipróbálni, hogyan indulna egy magyar reggel amerikai palacsintával, ne hagyjuk, hogy a laktózérzékenységünk a tervünk útjába álljon.

Amerikai palacsinta mentesen

Habár az eredeti verzió telis-tele van bűnös élvezetekkel: a csomó vajtól, juharsziruptól, esetleg tejszínhabtól kezdve, egészen a fehér lisztig, mi megalkothatjuk saját, személyre szabott, laktózmentes palacsintánkat. Ugyanis minden laktózt tartalmazó hozzávaló gond nélkül helyettesíthető, növényi eredetű, így laktózmentes alapanyagokkal. 

A tésztát gazdagíthatjuk kevés fahéj vagy vanília hozzáadásával. A kisütött palacsintatornyot pedig ne felejtsük el feldíszíteni: juharszirup, növényi tejszínhab és sok-sok áfonya, eper, vagy bármilyen más gyümölcs jöhet még rá. Aki úgy szereti, fogyaszthatja gyümölcslekvárral is. Elkészítése nem igényel különösebb konyha felkészültséget, a laktózérzékenyeken túl pedig a vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják, hiszen kimarad belőle a tej, a vaj, de még a tojás is.

Hozzávalók (12 db):

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre szójatej
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. növényi olaj
  • 1 ek. sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

  1. A lisztet keverjük el a sütőporral és a sóval.
  2. Adjuk hozzá a szójatejet és az olajat. Egy fakanállal, majd egy kézi habverővel keverjük egészen csomómentesre a tésztát.
  3. Egy olajjal kikent serpenyőben süssük ki a palacsintákat. Oldalanként 2-3 perc alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top