Nyáron annyiféle friss alapanyag áll rendelkezésünkre, hogy szinte tényleg végeláthatatlan a salátavariációk száma. Készíthetünk édeset, sósat, húsmenteset, hallal kombináltat, tehetünk rá magokat vagy főtt, esetleg buggyantott tojást, de bolondíthatjuk pirított csirkemellel is. A lényeg, hogy ez egy alapvetően friss étel maradjon, amit elkészíteni és megemészteni is könnyű, hiszen amikor az időjárás is őrült melegbe fordul, valami frissítő étel esik igazán jól, a nehéz ételektől csak jobban eltompulunk.
Avokádós tésztasaláta
Hozzávalók:
- 350 g csavart tészta
- 1 avokádó
- 7-8 szem koktélparadicsom
- 1 sárga kaliforniai paprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 lime
- friss zöldsaláta
- szezámmag
- olívaolaj
Elkészítés:
- A tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük meg sós, forrásban lévő vízben. Szűrjük le, és kivételesen öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsepegni.
- Az avokádót hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan, és locsoljuk meg a lime levével.
- A koktélparadicsomokat mossuk meg, és vágjuk ketté. A kaliforniai paprikát kockázzuk fel. Tegyük az avokádóhoz, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg őket olívaolajjal.
- A szezámmagokat pirítsuk meg enyhén forró, száraz serpenyőben.
- Az avokádót, a paradicsomokat és a felkockázott paprikát keverjük össze a hideg tésztával, és szórjuk meg a szezámmaggal.
- Aki szereti, kiegészítheti ezt a friss salátát konzervtonhallal is.