Gasztro

141 éve őrizgetett sütivel karácsonyozik a család

Az 1878-ban sült gyümölcskenyér generációról generációra öröklődik a családban.
karácsonyi vacsora teríték

Míg a legtöbb családban ékszerek, dísztárgyak vagy akár receptek öröklődnek generációról generációra, egy michigani família egy sokkal különlegesebb örökséget őriz: egy 141 éves gyümölcskenyeret.

A süteményt Fidelia Ford sütötte még 1878-ban. A különleges gyümölcskenyeret egy év érlelés után, az ünnepekkor szolgálta volna fel, ám még mielőtt ez megtörténthetett volna, az asszony 65 éves korában elhunyt. A süteményt az ő tiszteletére kezdte őrizgetni a család. Jelenleg Ford ükunokája, Julie Ruttinger felel érte, aki édesapjától, Morgan Fordtól örökölte meg, annak 2013-ban bekövetkezett halálakor.

A gyümölcskenyeret egy antik üvegedényben tárolják, de családi összejöveteleken, így karácsonykor is, mindig előveszik és elmesélik a történetét a fiatalabb rokonoknak.

Bár azt hihetnénk, ennél öregebb süti nincs is a világon, ez azonban tévedés, ugyanis a Guinness Rekordok Könyve szerint a rekordot egy 4176 éves sütemény tartja, melyet egy egyiptomi sírkamrában találtak.

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top