nlc.hu
Gasztro

Bögrés muffin

Így készül a tökéletes bögrés muffin – variáld ezerféle módon

A muffin a világ legegyszerűbb süteménye, de közben csak a fantáziád szabhat határt, hogy hova fejleszted tovább az alapreceptet.
Készítsd el bögrésen a tökéletes alapmuffin receptjét

A muffin valójában zseniális találmány, mert egy sima kevert tésztáról van szó, amit a forma tesz aztán muffinná. A falatnyi adagok miatt nagyon kelendő süti, nem kell vesződni a vagdosással, ráadásul úgy variálhatod, ahogy csak a kedved tartja.

Ahány ház, annyiféle muffin recept létezik, ezért is érdemes egyszer megjegyezni az alapreceptet, hogy aztán az épp aktuális alkalomhoz igazítsd később. Lehet gyümölcsöt, csokit vagy kakaót tenni bele, sőt, rendkívül finom lesz, ha közepébe rejtesz apró csokikat, vagy akár pillecukrot. Ha pedig már haladóvá válsz, akkor elkezdheted díszíteni a tetejét mascarponés habbal, olvasztott csokoládéval, és ha akarsz, építhetsz belőle muffintortát is a gyerek szülinapi zsúrjára.

Ebben a muffinban belül mogyoró és csoki van elrejtve, tálaláskor pedig jöhet rá a lekvár:

 

Az alapreceptben sincs közmegegyezés, ezért több receptet átnyálazva jutottunk arra, hogy a közös vonás mindegyikben a következő hozzávalókban rejlik.

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ¾ bögre cukor
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej
  • ¼ bögre olaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, sütőport, sót és cukrot egy nagy tálban. A tojást a cukorral fehéredésig verjük egy másik tálban, ehhez kavarjuk hozzá a tejet és az olajat, majd az egészet beleöntjük a lisztes keverékbe. Simára keverjük a hozzávalókat, előkészítjük a muffin formát, majd mindegyiket a háromnegyedéig töltjük a tésztával. Nagyjából 25 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Készítsd el a duplacsokis-epres verziót is:

via

Ha egészséges, sós rágcsára vágynál, arra is van ötletünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top