nlc.hu
Gasztro
36 éve üzemelő lángosos

36 éve üzemel egy lángosos a Balatonnál, ez a titka

Az évek alatt a kínálatuk is folyamatosan nőtt, a tejfölös mellett többek között töltött és gluténmentes lángost is árulnak.
lángos

Már nyitás előtt kígyózik a sor Balatonszéplak legrégebbi lángososa előtt – derült ki a Tények riportjából. A kifőzde már 36 éve töretlenül üzemel.

Nemcsak a helyiek, hanem a turisták is imádják a tejföltől tocsogó balatoni lángost. „Nagyon sokan szeretnek minket. Több generáció itt nőtt fel nálunk” – mesélte a lángosos vezetője, Csaba Henrietta, akinek a szülei egy régi romos nyaralót alakítottak át egy üzletté, ami azóta a Balaton egyik leghíresebb sütödéje lett.

2010-ben vettem át az üzlet irányítását. 1993. óta, azaz 13 éves korom óta dolgozom az üzletben, tulajdonképpen itt nőttem fel. A további fejlesztések – a töltött, valamint a húsos feltétes, húsmentes, gluténmentes lángosok – az én agyszüleményeim. Ezeket mind én találtam ki, én fejlesztettem ki” – árulta el Csaba Henrietta, aki szerint a vérében van a vendéglátás, ráadásul imádja a lángosozóját. Ha kell, kasszázik, süt vagy csomagol, ahol épp szükség van rá. Az évek alatt annyira kinőtte magát a kifőzde, hogy néhány alkalmazottal ki kellett bővítenie a családi vállalkozást.

Sikerük nemcsak a receptúrán múlik, hanem a környékbeliek csillapíthatatlan étvágyán is.

Mint arról korábban írtunk, Balatonbogláron már 50 éve árulja retro fagyijait Szekér Laci bácsi. A hét minden napján reggeltől estig egyedül áll helyt fagyizójában a 87 éves férfi.

Kiemelt kép: Tények – videó

Ha te is nekiállnál lángost készíteni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top