A Tétova ínyenc blog szerzője mutatott rá, hogy mostanában különösen szép, zsenge zöldbabot lehet kapni a piacokon, ezért érdemes valami olyan formában feltálalni, ahol a hüvelyes zöldség nem szorul másodhegedűsi szerepbe, azaz nem feltétlenül zöldségköret formájában kerül a tányérra, hanem ő kapja a “nagyszínpadot”, a főszerepet.
A blogger receptje rendkívül egyszerű és csupán négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez. Lássuk, mire van szükség, hogy elkészíthessük!
Parmezános zöldbab recept
Hozzávalók:
- 35 dkg zöldbab
- egy kis só
- egy kevés olívaolaj
- 3 dkg parmezán
Elkészítése:
- A zöldbabot megpucoljuk, a végeit lecsípjük. Pár percre forró vízbe dobjuk, majd áthelyezzük egy tál jeges vízbe. A babokat blansírozzuk, majd leszűrjük.
- A zöldséget egy kevés forró olívaolajon átforgatjuk, közben a parmezán felét reszelve rászórjuk és hagyjuk megolvadni.
- A parmezán maradékával meghintve tálaljuk.
Ha ízlett a recept, érdemes felkeresni a Tétova ínyenc blogot további ínycsiklandó ételkölteményekért!
További receptek az nlc Gasztro rovatából:
- Egy fejedelmi nyári fogás pillanatok alatt
- Gondolj a télre, készítsd el most a nagyi almabefőttjét!
- Grill, saláta, fagyi – 5 különleges recept görögdinnyével