nlc.hu
Gasztro

90 napos diéta

A 90 napos diéta 5 alapszabálya

Érdekel, hogy mi is az a 90 napos diéta? Összeszedtük az 5 alapszabályát, ezek segítségével mindent megtudhatsz róla.

Kezdjük azzal, hogy mi is az a 90 napos diéta. Nem más, mint egy olyan módszer, aminek alkalmazása során, magas súlyfelesleg esetén akár 15-20 kilót is lehet fogyni 90 nap alatt.  A diéta kiegyensúlyozott, vitaminokban és rostokban gazdag táplálkozást biztosít. Ráadásul nem drasztikus, fokozatosan segít a fogyáshoz, ami így sokkal tartósabb lesz. Éppen ezért a 90 napos diéta akár szoptatás alatt is alkalmazható. Jöjjön az 5 alapszabály:

1. Szétválasztás

A szétválasztás lényege, hogy a gyomorba egyszerre csak egyféle élelmiszer kerül. Mindez nagyban megkönnyíti az emésztőrendszer dolgát. Az emésztés nemcsak gyorsabb lesz, de kevesebb energiát is von el a testtől. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de a 90 napos diéta programjához egyszerű hozzászokni.

2. Ciklikusság

A másik legfontosabb szabály a sorrend szigorú betartása. A 90 napos diéta ugyanis négyféle élelmiszer egymás utáni napokon történő kizárólagos fogyasztásával, 90 napon keresztül ciklikusan váltakozik. Első nap fehérjét, a második nap keményítőféléket, a harmadik nap szénhidrátot, a negyedik nap pedig gyümölcsöt szabad fogyasztani, semmi mást. A gyümölcsnap után természetesen az egész kezdődik elölről a fehérjenappal.

gyümölcstál

A gyümölcsök a 90 napos diéta alapelemei

3. Reggeli

Kivételt egyetlen étkezés képez. A reggeli ugyanis az összes napon kizárólag gyümölcsből állhat. Ide tartozik a 100%-os, hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé és természetesen bármilyen gyümölcs. Mennyiségi megkötés nincs, az viszont szabály, hogy az utolsó gyümölcsfogyasztás ebéd előtt legkésőbb egy órával legyen.

4. Folyadék

A 90 napos diéta alatt kiemelten fontos sok folyadékot fogyasztani, ugyanis a folyadék (elsősorban víz vagy gyógytea) segít kimosni a szervezetből a méreganyagokat. De van egy örömhírünk a kávéfüggőknek is, akiknek, mint tapasztalatból tudjuk, a diéták alatt sokszor nagyobb gondot jelent a kávé hiánya, mint maga az éhség, a 90 napos diéta alatt nem tiltólistás a kávé. Korlátlanul fogyasztható, de természetesen csak cukor nélkül.

De térjünk vissza még egy kicsit a vízhez, a méregtelenítés annyira fontos része a 90 napos diétának, hogy havonta, azaz összesen háromszor, víznapot kell tartani. Azaz ilyenkor nem ehetünk, csak vizet ihatunk. A víznap a gyümölcsnap után következik, utána pedig tovább folytatódik a sor a fehérjenappal.

5. A diéta után

A 90 napos diéta után vissza lehet térni a megszokott étkezési szokásokhoz. Egyetlen kivétel van, a reggeli gyümölcsfogyasztást ajánlott megtartani még további 90 napra. Hozzá kell tennünk azt is, hogy a 90 nap alatt valószínűleg némileg meg fognak változni a szokásaink és az igényeink. Így nagy eséllyel nem térünk vissza a kiugróan egészségtelen étrendünkhöz, hogyha korábban az volt. Ez is a diéta egyik pozitívuma.

Még több diéta az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top