Gasztro

A tökfaragás királynője lett ezzel a trükkel az anyuka

Imádjuk az ötletes megoldásokat, amivel időt és energiát takaríthatunk meg. Ez is pont ilyen.

Aki próbálkozott már tökfaragással valaha – megkockáztatjuk, hogy olvasóink többsége ebbe a csoportba tartozik –, az tudja jól, hogy macerás és rengeteg szutyokkal járó móka ez. Persze az eredményt imádjuk, főleg a gyerekek, ezért aztán minden évben újra és újra nekiveselkedünk a műveletnek. De milyen jó lenne valami olyan módszer, ami egyszerűbbé teszi!

A skóciai Falkirkben élő Nina Rutherford épp egy ilyet talált ki, egész pontosan a tök kibelezéséhez. A trükkhöz semmi más nem kell, csak egy szimpatikus halloween-tök és egy kézi mixer. A tök sipkáját levágjuk, aztán a kézi mixert beindítjuk, és finoman a tök belső falához érintgetve körbefaragjuk vele a belsejét. A mixer így aztán elvégzi helyettünk a piszkos munka nagy részét, a végén csak ki kell lapátolni belőle a lekapart darabokat. Nina szerint egy tököt így kb. öt perc alatt lehet kibelezni.

I feel I need to pass on this Halloween pumpkin hack: once you have cut the top off get a hand mixer (with one or 2...

Közzétette: Nina Rutherford – 2020. október 23., péntek

A módszernek persze óriási sikere van a Facebookon. Mostanáig 129 ezren osztották meg az anyuka posztját. Ha még előttetek áll a tökfaragás, próbáljátok ki az ötletét ti is!

Forrás: Metro

Halloween az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top