nlc.hu
Gasztro

Járványügyi korlátozások karácsonykor

Ha maradnak a korlátozások, a karácsonyi időszakban is csak 19 óráig vásárolhatunk

Ünnepli asztalra valót és ajándékot is csak 19 óráig vehetsz a boltban, amennyiben maradnak a korlátozások. Fura egy karácsonyunk lesz...

A járványügyi korlátozások értelmében az adventi időszak egy részében is marad a maszk, a 19 órás boltzár, az elviteles vendéglátás, illetve egy karácsonyi vásár már az utolsó pillanatban sem tákolható össze.

Járványügyi korlátozások karácsonykor

Fotó: Unsplash

Márciushoz képest most úgy tűnik, nem lesz akadálya az ajándékok megvásárlásának, a kirakatnézegetésnek, csak éppen kevesebb idő lesz rá – legalábbis december 11-ig biztosan.

Addig este 8 óra és reggel 5 óra között továbbra is mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ha a korlátozó intézkedéseket meghosszabbítják,  az ünneplést is úgy kell szervezni, hogy haza is érjen mindenki a megajándékozott időben (és a 10 fős létszámkorlátra is ügyelni kell közben). Lehet törni a fejet azon is, mi az egyszerűbb, sorban állni mákért, dióért, halért, vagy megrendelni a vendéglőből. És persze december 24-én 14 órakor egyébként is be kell zárniuk a boltoknak. Így sokkal pontosabban kell kicentizni az ünnepi asztalra valók és az ajándékok vásárlásának idejét.

A webáruházak sokat vittek a piacból a tavaszi járványhullám miatti boltzárak idején, de hát látszott, vannak ott is korlátok, voltak, akik már időnként nem is fogadtak új rendeléseket. A darabra leszámolható szállítópark sem bír el már sokkal többet, ráadásul a webáruházi forgalom 30-40%-át adó átvevőpontos forgalomban is csak 19 óráig lehet a boltos pontokra bemenni. És még az ingyenes parkolás is lassítja a kiszállítást a foglalt parkolóhelyek és lassúbb közlekedés miatt.

(Forrás: blokkk.com, 2020. november 18.)

Így befolyásolja a karácsonyt a járvány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top