Emlékszel a bundás kenyér ízére, ami citromos teával volt az igazi? Mi most egy kicsit tovább gondoltuk az örök klasszikust, és felturbóztuk. Készítsd el mindegyiket, szépen, sorban, nem bánod meg!
Banános-kakaókrémes bundás kenyér
Édes, illatos és puha: ezt mind tudja ez a banános-kakaókrémes bundás kenyér. Azt már megmutattuk, hogyan készül a mogyoróvajas bundás kenyér, most a kakaókrémes változat ideje jött el. Eláll a szavad, ha megkóstolod!
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 1 banán
- 2 dl kókusztej
- a sütéshez kókuszolaj
- kakaókrém a kenéshez
Elkészítés:
A kókusztejet és a banánt tedd turmixgépbe, alaposan turmixold össze, majd öntsd egy tálba. Forgasd meg benne a kenyereket, és egy serpenyőben süsd ki őket kókuszolajon. A legjobb, ha tapadásmentes teflonserpenyőt használsz, mivel ez a bundás kenyér jobban ragad, mint a klasszikus változat. Ha kész, kenj a kenyerekre kakaókrémet, és hogy halmozd az élvezeteket, szelhetsz még a tetejükre banánt is.
Fűszeres-sajtos bundás kenyér
Ehhez a bundás kenyérhez semmilyen extra hozzávalóra nem lesz szükséged, ugyanis hasonlít a retró bundás kenyérhez, de mégsem ugyanaz. Egy kis csavarral mennyei reggelit készíthetsz, ráadásul mindezt pillanatok alatt.
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- ½ dl tej
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- fokhagyma
- só, bors, oregánó
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
Verd fel a tojást, add hozzá a tejet, és a fűszereket. Zúzd össze a fokhagymát, reszeld le egészen apróra a sajtot – bármilyet tehetsz bele, amilyet szeretsz –, és add hozzá a tojáshoz. Ezután forgasd bele a tojásos keverékbe a kenyereket, egy kicsit benne is hagyhatod, hogy megszívják magukat, majd egy kevés olajon süsd aranybarnára mindkét oldalát. Ha sajtimádó vagy – ki nem az?! –, akkor szórj reszelt sajtot a meleg kenyér tetejére, és hagyd ráolvadni!
Juharszirupos bundás kenyér
Ha valami édeset ennél reggel, ne keress tovább, megtaláltad! Ez a bundás kenyér hipergyorsan elkészül, és biztos, hogy mosolygósan indul a napod.
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 tojás
- a sütéshez vaj
- a tálaláshoz juharszirup
Elkészítés:
Keverd el a tejet, a tejszínt és a tojást, forgasd bele a kenyérszeleteket, majd süsd ki őket egy teáskanálnyi vajon. Ha aranybarnára sültek, már tálalhatsz is: öntsd őket nyakon juharsziruppal, de ha ahhoz van kedved, akár málna vagy eperlekvárral is eheted. Ennél jobban nem is indulhatna a reggel!