A Nutella magában kanalazva vagy kenyérre kenve is nagy kedvenc, de szuper desszerteket is készíthetsz vele, méghozzá gyorsan és nagyon egyszerűen. Három ilyen receptet hoztunk.
Nutellás mousse
Hozzávalók:
- 1 bögre habtejszín
- 1⁄2 bögre nutella
- 1⁄4 teáskanál instant kávé
Így készül:
- A habtejszínt és az instant kávét öntsd egy tálba és addig kevergesd, míg a kávé fel nem oldódik!
- Ad hozzá a Nutellát!
- Elektromos habverővel legalább 1 percig verd!
- A tál oldaláról és aljáról kapard fel a letapadt krémet, majd további 1-2 percig verd a habverővel!
- A habot adagold pohárkákba! Ezen a ponton az állaga még puha és laza, de ne aggódj, mert a hűtőben megdermed.
- Tedd a hűtőbe 3-4 órára!
- Tálalás előtt a tetejét díszítsd tejszínhabbal!
Nutellás mini brownie
Hozzávalók:
- 1⁄2 bögre nutella
- 1 nagy tojás
- 5 evőkanál liszt
- 1⁄2 bögre aprított mogyoró
Így készül:
- A sütőt melegítsd elő 170 fokra!
- Egy 12 darabos muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral!
- A Nutellát és a tojást habverővel alaposan keverd el!
- Add hozzá a lisztet és keverd tovább, egészen addig, míg teljesen csomómentes nem lesz!
- Kanalazd a tésztát a muffinsütőbe, úgy, hogy a formákat nagyjából háromnegyedig töltse ki!
- Szórd meg a tetejét az aprított mogyoróval!
- Süsd 11-12 percig!
- Hagyd teljesen kihűlni!
Nutellás smoothie
Hozzávalók:
- 3 bögre tej vagy szójatej
- 3 evőkanál Nutella
- 1⁄2 bögre méz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 banán
Így készül:
- A banánt hámozd meg és szeleteld fel!
- Az összes hozzávalót szórd a turmixgépbe és mixeld össze!
- Jégkockával, esetleg csokiszórással a tetején tálald!
Tudtad?
- A Nutella szilárd állagú elődjét, a Pasta Gianduját 1946-ban alkotta meg Pietro Ferrero olasz pék. 1951-ben Supercrema néven fejlesztette tovább az akkor már krémes édességet. Ez utóbbit a fia, Michele Ferrero újította meg 1963-ban, 1964 tavaszán pedig Nutella néven dobta piacra.
- A Ferrero cég a világ mogyorótermésének mintegy negyedét vásárolja fel évente. A Nutella gyártásához használt kétévi mogyorómennyiséggel meg lehetne tölteni a római Colosseumot. Egy 400 grammos kiszerelésű Nutella 52 szem mogyorót tartalmaz.
- A Nutella világnapja február 5-én van. Az ötlet két olasz bloggertől származik 2007-ből, a Ferrero azonban az első években a legkevésbé sem díjazta azt, később azonban újragondolták és 2015 óta már ők is ünneplik a Nutella Napot.
- Olaszország olyan büszke a Nutellára, hogy 2014-ben az olasz posta bélyeget adott ki a termék megjelenésének 50. évfordulójára.