Imádjuk a házi fagyikat, mert gyorsan megvannak, annyit készítünk belőlük, amennyit akarunk.
Banános – kávés fagylalt
Ez a házi fagyi kifejezetten jól tud esni ebéd után, amikor ennénk egy kis édességet, de valami könnyűre vágyunk.
Hozzávalók:
- 6 banán
- 3 adag lefőzött kávé
- 2 dl tejszín
- barna cukor vagy stevia
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, és rakd őket a fagyasztóba egy éjszakára. Előre főzz le 3 adag presszó kávét, adj hozzá annyi steviát, amennyi az ízlésednek megfelel – de ne feledd, a banán is édes -, és hagyd kihűlni. Ha a banánok teljesen megfagytak, adj nekik 5 percet, miután kivetted a fagyóból, egy éles késsel szeleteld fel karikákra, majd tedd aprítógépbe őket, és kezdd el pürésíteni. Amikor az állaga már selymes, fogj egy tálat, öntsd bele a hideg kávét és a tejszínt, kanalazd bele a banánt, majd dolgozd át botmixerrel az egészet.
Epres fagylalt
Ezt a frissítő házi fagylaltot bármilyen gyümölccsel elkészítheted, olyan gyorsan megleszel vele, hogy észre sem veszed, és már kanalazhatod is!
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott eper
- 2 pohár görög joghurt
- 1-2 levél friss menta
- cukor vagy stevia
Elkészítés:
Öntsd a fagyasztott epret egy tálba, és botmixerrel pürésítsd krémes állagúra. Ez után jöhet bele a joghurt, a nyírfacukor és azért, hogy még frissítőbb legen az íze, egy levél mentát is beledobhatsz. Néha állítsd le a gépet, és keverd át te is, hogy teljesen homogén, krémet kapj. Keverd addig, amíg sima nem lesz a fagylalt, majd kanalazd egy műanyag tégelybe, tedd a hűtőbe 30 percre, és fél óra elteltével már eheted is!
Áfonyás jégkrém
Nemcsak házi fagyit, hanem jégkrémet is készíthetsz otthon. Ezt a verziót imádni fogják a gyerekek, és persze, mi, felnőttek is megérdemlünk 1-2 adagot!
Hozzávalók:
- 15 dkg áfonya
- 1 dl tejszín
- 1 pohár görög joghurt
- 2 csipet fahéj
- ízlés szerint nyírfacukor
Elkészítés:
Ha friss áfonyával dolgozol, akkor az első lépés, hogy egy éjszakára tedd be a fagyasztóba a gyümölcsöt. A fagyasztott áfonyát aztán öntsd egy keverőtálba, hagyd egy kicsit felolvadni (2-3 perc), majd botmixerrel pürésítsd. Keverd bele az édesítőt vagy a cukrot, add hozzá a tejszínt, és dolgozd el alaposan a géppel. Ha megvagy, akkor fogd a jégkrém formákat, majd kanalazz mindegyikbe az áfonyás krémből, aztán a görög joghurtból, majd újra az áfonyából. Tedd a fagyóba a formákat, és várj, amíg teljesen megdermednek!