nlc.hu
Gasztro

Döbbenetes pénzbe kerül egy szelet steak ebben a londoni étteremben

A sószórós mémről ismertté vált séf éttermében aranyáron van a steak

A közösségi oldalakon terjed egy fotó, amelyen egy vérfagyasztó összegű számla látható.

Nagy vihart kavart az alábbi fotón látható számla, amelyet a Salt Bae néven ismertté vált török séf, Nusret Gökçe új londoni étterme, a Nusr-Et egyik vendége kapott – írja a 444.hu

Az 1812 fontot, vagyis nagyjából 750 ezer forintot kóstáló étkezésnek minden egyes tétele elég súlyos pénzbe kerül: egy salátáért 9500 forintnak megfelelő angol fontot kell fizetni, egy főtt kukrica 4100 forintba kerül, míg az úgynevezett arany hamburger adagjáért 100 fontot – megközelítőleg 41 ezer forintot – kérnek. Az elképesztő árak az italoknál is flytatódnak: egy sima kóla 3700, míg egy Red Bull energiaital 4600 forintba kerül. 

Az étterem legköltségesebb tétele az óriás tomahawk steak, amelyért a számla tanúsága szerint 630 fontot, azaz nagyjából 270 ezer forintot kell kicsengetnie a vendégeknek. 

Ahogy a 444.hu szerkesztője felfigyelt rá, a fenti tweet alatt olvasható kommentek egyike szerint a számla végösszege lehetővé tenné, hogy valaki elrepüljön Londonból Isztamulba, ott megvacsorázzon Gökçe helyi éttermében, majd hazarepüljön. 

Nusret Gökçe éttermében hajmeresztő áron mérik a sztéket

Nusret Gökçe az idei Cannes-i filmfesztiválon (Fotó: Getty Images)

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top