nlc.hu
Gasztro

Széteső háznak tűnik, de vlaójában luxusétterem

Luxusétterem rejtőzik a szakadt villában

Kalapáccsal verték szét, hogy kellően viseltesnek tűnjön.

Szentpétervár egyik elegáns lakónegyedében néhány éve nyílt meg a Le Courage étterem, amelynek különlegessége, hogy bár vadonatúj, mégis úgy néz ki, mintha évtizedeken át hagyták volna szétrohadni – írja az Oddity Central.

A plafonon beázások nyomai látszanak, helyenként hiányzik a vakolat és a gipszstukkók is meg vannak repedezve. Ez azonban a koncepció része, a tulajdonosok kalapáccsal törték szét a frissen felragasztott gipsz elemeket, helyenként pedig direkt leszaggatták a tapétát, hogy úgy tűnjön, mintha már hosszú ideje elhagyottan állt volna az épület.

A bútorokat is használtan szerezték be, a csillárokra pedig száraz leveleket aggattak, mintha a természet elkezdte volna visszavenni, ami az övé.

Szakadt villában bújik meg az orosz luxusétterem

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az étlapon hagyományos XVIII. és XIX. századi fogások szerepelnek, mint a karalábéleves, különféle pecsenyék, és persze savanyított zöldségekből sincs hiány, elvégre ezek igen népszerűek Oroszországban. A régies ételeket azonban természetesen modern köntösben tálalják, ahogy azt egy fine dining helyen illik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top