nlc.hu
Gasztro

Ingyenes képzéssel enyhítenék a balatoni munkaerőhiányt

Ingyenes szakács- és cukrászképzéssel enyhítenék a balatoni munkaerőhiányt

Szakács- és cukrászképzést indít a Siófoki Szakképzési Centrum a balatoni munkaerőhiány enyhítésére.
Ételeket készítenek elő a tálaláshoz egy étterem konyháján

Ingyenes felnőttképzést indít februárban a Siófoki Szakképzési Centrum, hogy enyhítsék a balatoni szakács- és cukrászhiányt – írja a Turizmus.com.

Szamosi Lóránt, a szakképzési centrum kancellárja azt mondta: elvárás az üdülőtérség szakképző intézményeivel szemben, hogy a szeptemberi mellett februári tanévkezdéssel is reagáljanak a Balatonnál jelentkező munkaerőpiaci kihívásokra.

Az ingyenes, esti, iskolarendszerű képzések között lesz kereskedő és webáruházi technikus; turisztikai technikus; panziós-fogadós; cukrász; szakács; valamint pincér-vendégtéri szakember.

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonos-ügyvezetője egész csapatával, Jahni László séffel és a vendéglő legfelkészültebb szakembereivel gyakorlati oktatóként vesz részt a siófoki képzésben.

Szerinte az idei szezonban már nem lesz olyan mértékű a szakemberhiány, mint tavaly és tavalyelőtt, mert már érzékelhető az ausztriai síparadicsomokban dolgozó magyar munkavállalók visszaszivárgása.

További információk a képzésekről a Siófoki Szakképzési Centrum oldalán.

(Kiemelt kép: Pexels/Rene Asmussen)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top