nlc.hu
Gasztro

Olaj helyett már zsírral készül több konzerv

Sertészsírra cserélték a napraforgóolajat több konzervben, mert akadozik az étolajimport

Változtattak egyes készételek összetevőjén.
konzerv

Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben. Hiány van, mert akadozik az étolajimport Ukrajnából, ezért volt szükség a cserére – számolt be az RTL Híradó. Nem változik az ételek íze, sem az energiatartalma, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is.

Nagyjából egy hónapja tudja a konzervgyár, hogy gond lehet az alapanyagellátással. “Jelezték a beszállítóink, hogy lehet, hogy elapadnak a források, nem fogunk tudni megfelelő ütemben megfelelő mennyiségű napraforgóolajat beszerezni” – mondta el Mákné Kocsis Gabriella, gyártmányfejlesztő. 

“Napraforgóolaj helyett sertészsír” – ez a felirat áll mostantól a konzervek tetején a szavatossági idő mellett.

Egyelőre csak a Szegedi Paprika Zrt. jelezte a cserét, de a Nébih számít arra, hogy mások is élnek majd a lehetőséggel, mert még nem lehet tudni, milyen alapanyagokból lesz hiány.

A lipidológus szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre. A nagyobb mennyiségű állati zsír fogyasztása ugyanis növeli a szív-, és érrendszeri betegségek kockázatát, éppen ezért a konzervek fogyasztásánál a tudatosságra int.

Kiemelt kép forrása: RTL Híradó – videó

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top