Pachmann Pétert elkísérte a Mokka stábja a balatonfüredi piacra, ahol a műsorvezető egy hangulatos beszélgetés keretében mesélt új szenvedélyéről. Mint kiderült, Pachmann Péter egy ideje szenvedélyes szakács.
“Hihetetlen, amikor az ember bejön egy piacra és megérzi azt a tipikus ételillatot, ami otthon a konyhában sem tud visszajönni, csak itt, ezen a szent helyen!” – áradozott a Mokka műsorvezetője, aki elárulta a nézőknek, hogyan alakult ki nála a főzés szeretete.
“Igazából, amikor elváltam és rá voltam arra “kényszerülve”, hogy tanuljak meg főzni, vagy legalábbis olyan ételeket készíteni, amit a gyerekeim megesznek. Vagy legalábbis a nagyfiam, mert a kislányom bolognaizik és sült krumplizik nálunk rántott husival, ami egy egyszerűbb dolog. A nagyfiú viszont megeszik egy jó paprikás krumplit vagy egy jó lecsót, azokat próbáltam tökélyre fejleszteni. Azokból bármikor, bármennyit. Egyénként télen is vagyok olyan bolond, hogy próbálok valamiféle nem idény paradicsomból, meg paprikából lecsót készíteni” – mesélte.
Pachmann Péter a főzési “technikájáról” is beszélt piacozás közben. Bevallotta, nem szokott méricskélni: “Nálam megérzésre megy, hogy miből mennyit“.