nlc.hu
Gasztro

Ugyanazt reggelizi 30 éve

Ez a nyugdíjas férfi 30 éve eszi ugyanazt a reggelit a kedvenc kávézójában

Don Gilbert még nem unt rá a tipikus angol reggelire.

Viszonylag kevés magyar nyugdíjasról mondható el, hogy 30 éve minden héten ugyanabban a kávézóban reggelizne. Don Gilbert sem magyar, angol nyugdíjat kap, így teheti meg, hogy az elmúlt három évtizedben minden héten – könyvtárba menet – betérjen worcesteri Poppin Café étteremben, hogy minden alkalommal pontosan ugyanazt rendelje.

Don nem képes megunni a hagyományos angol reggelit (Illusztráció: Pexels.com)

Don nem képes megunni a hagyományos angol reggelit (Illusztráció: Pexels.com)

Minden szerdán délelőtt fél 11-kor Don a szokásos asztalánál ül és elfogyasztja a 4,49 fontos (alig több mint kétezer forintos) reggelijét. Szalonnát, kolbászt, tükörtojást, paradicsomos babot és pirítóst.

„Imádok itt lenni, ez a heti rutinom része. A hely barátságos, mindig van kivel beszélgetnem” – lelkendezett a 82 éves Don a Mirrornak. Az idős férfi a teáját is mindig ugyanúgy issza: nem túl gyengén, de nem is túl erősen, két cukorral és mellé egy pohár csapvíz.

A kávézó dolgozói szeretik a nyugdíjas férfit, akinek már nem kell semmit mondania, amikor belép, csak hozzák neki a szokásosat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top