nlc.hu
Gasztro

A szállodai kontinentális reggeli népszerűsége

Miben rejlik a kontinentális reggeli népszerűsége?

Bárhol járunk a világon, kontinentális reggelivel bárhol találkozhatunk, kifejezetten gyakran. De mi is a kontinentális reggeli és miért olyan népszerű?

Ha valaha is szálltunk már meg hotelben, vagy fogyasztottunk gyors reggelit útközben, nagy valószínűséggel találkoztunk már kontinentális reggelivel. Dióhéjban összefoglalva a kontinentális reggeli egy könnyű, egyszerű étkezés, amely jellemzően süteményekből, gabonafélékből, gyümölcsökből és különféle kenyérfélékből áll.

Tényérok és kontinentális reggeli felszolgálva egy pulton.

Ez a látvány sokaknak ismerős

Ez a koncepció rendkívül népszerű és költséghatékony módja annak, hogy a hotelek vendégeik tartózkodását extra kényelemmel egészítsék ki. Bemutatjuk ennek a reggeli stílusnak az eredetét, a kontinentális menüválasztékokat, valamint néhány más reggeli választékot, amelyet vendéglátóipari vállalkozásában érdemes lehet használni.

Kontinentális reggeli meghatározása

A kontinentális reggeli könnyű reggeli, amely jellemzően süteményekből és pékárukból, gyümölcsökből, pirítósból és kávéból áll. Általában svédasztalos formában szolgálják fel, és az európai reggeli mintájára készül, hasonlóan ahhoz, amit Franciaországban vagy a Földközi-tenger térségében élvezhetünk. A kontinentális reggeli az egyszerűséget hangsúlyozza.

Kontinentális reggeli menü

Íme néhány lehetőség, amelyekből a kontinentális reggeli áll:

  • Sütemények / péksütemények
  • Gyümölcsök
  • Kenyér
  • Lekvárok
  • Kávé
  • Tea
  • Forró csokoládé
  • Gyümölcslé
  • Opcionálisan: zabpehely, tojás, hús, szeletelt sajt, zabkása vagy zabpehely

Miért hívják kontinentális reggelinek?

A kontinentális reggeli kifejezés az európai kontinensre és az európai kultúrákban fogyasztott reggeli stílusára utal. A kifejezés először 1896-ban jelent meg a századforduló hatására. Az 1800-as évek előtt a leggyakoribb amerikai munkák a mezőgazdasági munkával jártak és magas kalóriatartalmú reggelit igényeltek a nap indításához.

Azonban az 1900-as években egyre gyakoribbá váltak az ülőmunkák, és a feltörekvő középosztálybeli munkások könnyebb reggeli lehetőséget kerestek. Ugyanakkor egyre több európai utazó látogatott Amerikába. A szállodák erre válaszul olyan könnyű reggeli választékkal egészítették ki az étlapjukat, amelyet európai vendégeik értékelni tudtak.

Megterített asztal, croissanttal, lekvárral, felvágottakkal.

Egyszerűen is lehet készíteni ízletes reggelit

Miért érdemes kontinentális reggelit kínálni?

Ha azt fontolgatjuk, hogy éttermünkben vagy szállodánkban reggeli lehetőséget kínáljunk, akkor íme néhány ok, amiért a kontinentális reggeli jó választás lenne számunkra.

  1. Költséghatékonyság: Az olyan élelmiszerek, mint a péksütemények, gabonapelyhek és kenyér olcsón beszerezhetők, nagy tételben rendelhetők, és viszonylag sokáig eltarthatók. Ezeket nem kell naponta elkészíteni vagy megvásárolni, így időt és pénzt takaríthatunk meg.
  2. Kényelem: A kontinentális reggeli kényelmes az utazók számára, akiknek nagyon korán reggel kell ételt szerezniük. Ezáltal az ingyenes kontinentális reggelit kínáló szállodák vonzóbbá válnak az utazók körében, ami a szállodai bevételek növekedéséhez és a szálloda csillagosztályzatának esetleges javulásához vezet.
  3. Kezelhetőség: Mivel a kontinentális reggeli legtöbb ételét nem kell elkészíteni, minimális személyzetre van szükség a reggelizőhely kezeléséhez. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a reggelit szinte bármilyen térben vagy helyiségben fel lehessen szolgálni, legyen az akár egy előcsarnok vagy konferenciaterem.

Szállodai reggeli változatok

A kontinentális reggeli csak egy szállodai reggeli stílus, amelyből választhatunk. Azonban létezik több reggeliféle, amelyből választhatunk. Íme néhány olyan reggeli stílus, amellyel világszerte találkozhatunk, és amelyek eltérnek az európai kontinentális reggelitől:

  • Amerikai reggeli: nagy adag tojás, reggeli húsok, például szalonna vagy kolbász, burgonya vagy hasábburgonya, palacsinta vagy gofri, pirítós és kávé;
  • Full English Breakfast (angol reggeli): rántotta, kolbász, szalonna, sült bab, fekete vagy fehér puding, grillezett paradicsom, gomba, burgonya, pirítós és tea;
  • Olasz reggeli: cappuccino vagy tejeskávé, kenyér vajjal és lekvárral, sütemények, kekszek és péksütemények;
  • Izraeli reggeli: tojás, sajt, hering, zöldségek, gyümölcsök és gabonapehely;
  • Japán reggeli: párolt rizs, miso leves, főtt hal, savanyított zöldségek, tofu, főtt tojás és tea.

Kontinentális vs. amerikai reggeli

Míg a kontinentális reggelit gyakran tekintik kényelmesebb és könnyebb opciónak, az amerikai reggeli szélesebb ízválasztékot és tartalmasabb étkezést kínál. A kontinentális reggelit gyakran azok kedvelik, akik a gyors és könnyű reggelit részesítik előnyben, míg az amerikai reggeli ideális azoknak, akiknek nagyobb az étvágyuk vagy a hagyományosabb reggeli élményt részesítik előnyben.

Az amerikai reggeli gyakrabban fordul elő éttermekben és étkezdékben, gyakran rendelésre készítik, és olyan kiegészítő elemeket tartalmaz, mint az omlett, a gofri vagy a bundáskenyér. Az amerikai reggeli a bőséges adagokról és a sós lehetőségekről ismert, így népszerű választás azok számára, akik tartalmasan szeretnék kezdeni a napot.

Kontinentális vs. angol reggeli

Az angol reggeli, más néven full breakfast vagy fry-up, kiadósabb étkezés, mint a kontinentális reggeli. Ez egy hagyományos brit reggeli, amelyet gyakran a panziókhoz és a vidéki vendéglőkhöz társítanak. Az angol reggeli a bőséges adagokról és a különféle meleg ételekről ismert. Míg a kontinentális reggeli az egyszerűségre és a kényelemre összpontosít, addig az angol reggeli a kényeztetésről és a tartalmasabb étkezésről szól, és gyakran egy nyugodt hétvégi reggelhez vagy egy különleges alkalomhoz kapcsolódik.

(Forrás: WebstaurantStore, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top