nlc.hu
Gasztro

III. Károly kitiltotta a libamájat a királyi rezidenciákról

III. Károly kitiltott egy luxusételt a királyi rezidenciákról

A PETA állatvédő szervezetnek hivatalosan is megerősítette a királyi ház, hogy nem szolgálnak fel kacsa- és libamájat.
Károly brit walesi herceg Gricia tésztaételét kóstolja a földrengés sújtotta olaszországi Amatrice városában tett látogatása során 2017. április 2-án

A királyi rezidenciákon nem szolgálnak fel többé libamájat – erősítette meg a Buckingham-palota az állatvédőknek.

Köztudott, hogy a nemrégiben tojással megdobált III. Károly király régóta ellenzi a kacsa vagy liba májából készült ételeket, most viszont a királyi ház hivatalosan is azt írta a PETA állatvédő szervezetnek, hogy

a királyi rezidenciákon nem vásárolnak és nem szolgálnak fel több libamájat.

Az állatvédő szervezetnek küldött levél azt jelenti, hogy a libamájtilalom a királyi házban és az összes királyi rezidencián érvényben van, beleértve a Balmoralt, Sandringhamet, a windsori kastélyt, a Hillsborough kastélyt és a Buckingham-palotát.

Károly király több mint egy évtizede, amikor még walesi herceg volt, leállította a libamáj felhasználását saját birtokain, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár. Ez a hozzáállás jelentős szerepet játszott abban, hogy a királyi rezidenciákon most szélesebb körű tilalmat vezessenek be. A PETA üdvözölte az uralkodó döntését, és köszönetként növényi összetevőkből készült, „hamis libamájat” küld a királynak.

Az Egyesült Királyságban tilos a libamáj előállítása, de nem tilos az árusítása vagy a behozatala. Korábban volt arra vonatkozó terv, hogy az importot is betiltsák, ám az erről szóló javaslat elbukott.

(BBC)

(Kiemelt kép: ALESSANDRO BIANCHI / POOL / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top