nlc.hu
Gasztro

Hal nélküli halászlé

Harminc százalékkal drágább lett a hal, így sokan halmentes halászlét készítenek

A fenyő és a karácsonyi díszek ára is jócskán megemelkedett.

Harminc százalékkal drágább lett a hal, így van, aki a hal nélküli halászlé receptjét tanulja: algaalappal is készülhet a karácsonyi vacsora – idézi a 24.hu a HVG csütörtökön megjelenő, karácsonyi számát.

A szegedi piacon szerzett tapasztalatok alapján azt írják, van, aki kivételesen inkább élő halat vásárol, csak hogy megússza a filézés és a szeletelés árát.

Nemcsak a hal lett jóval drágább, de a fenyőárusoknak is négyszeres díjat kell fizetniük, ezzel indokolják a magasabb árakat is. Sokan ezért csak ágakat vásárolnak.

A karácsonyi díszeknek is kisebb a keletjük. A Mol alaposan megemelte a gyertya alapanyagának, a paraffinnak az árát, háromszor annyit is elkérnek érte, mint tavaly.

A Medián karácsonyi felmérésének eredményét is, amelyből kiderül: tavasz óta 45-ről 66 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.

Mint írtuk, az élő ponty ára az előző évhez képest mintegy 40 százalékkal lett magasabb, kilója 1800 és 2200 forint között alakul idén. Az nlc is kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy jó halászlé idén karácsonykor – figyelembe véve az alapanyagárakat –, ha mi főzzük otthon. A kalkulációink szerint 10 805 forintra jött ki, azaz 10 ezer forint alatt nem lehet megúszni a halászlé elkészítését otthon. Ha pedig még bajai módra gyufatésztát is főzünk bele, közel 11 ezer forintba kerülhet a halászlé.

halászlé,

halászlé, fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top