nlc.hu
Gasztro

Népszerű ételre várólista

30 éves a várólista erre a népszerű ételre ebben a hentesüzletben

Bizony, 30 éves az a várólista, jól olvasod!

Családi vállalkozásként működik egy hentesüzlet Japán nyugati részén, Takasago városában 1926 óta. Olyannyira népszerű a hely, hogy az egyik ételükre, a marhahúsos krokettre 30 évet kell várni – és ez korántsem vicc.

A népszerű marhakrokett a második világháború után került be a kínálatba, aminek a népszerűsége csak a 2000-es évek elején futott fel.

Népszerű marhakorkett

(Fotó: Getty Images/Elizabeth Beard/illusztráció)

A hentesüzletben minden naponta frissen készül, tartósítószerek nélkül. A krokett összetevői között szerepel hároméves, A5-ös besorolású női Kobe marhahús, és egy helyi farmról származó burgonya, amelynek termesztéséhez tehéntrágyát használnak.

A koncepcióra felfigyelt a helyi média, akkor szökött az egekbe a rendelések száma. 2016-ban abba is hagyták az árusítást, mert már 14 éves várólistájuk volt, de olyan sok hívást kaptak, hogy egy évvel később, megemelt áron újra feltették az étlapra. Azóta már naponta készül kétszáz krokett, és exportálják is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top