12 fotón 12 ország reggelije: a cukorkás kenyértől a százéves tojásig
Ha külföldi utazásaink során nem a szállodák „nemzetközi szabványoknak” megfeleltetett svédasztalos kínálatából válogatunk, hanem az autentikus helyi ízekre vagyunk kíváncsiak, érhetnek meglepetések. Galériánkban reggelik a világ körül.
2023. Január 22.
Sok furcsasággal büszkélkedhet a magyar konyha, de a reggelik terén nem tűnünk ki a nemzetközi mezőnyből. Eszünk édes és sós, hideg és meleg ételeket is reggelire. A magyar ízléshez közel álló mediterrán reggelik után mutatunk néhány különlegességet a nagyvilágból: ezt eszik több kontinensen reggelire a helyiek. Kattintsd végig a galériánkat!
galéria
Megnézem
Összes kép (12)
galéria
12 fotón 12 ország reggelije: a cukorkás kenyértől a százéves tojásig
Kávé, tea, croissant és más édes péksütemények. A franciák reggelijét mindannyian el tudnánk viselni. / Fotó: Alexander Spatari, Getty Images
Fotó megosztása:
Jöhet a spanyolok fánkja is, a churros folyós csokival, tojásból és krumpliból készített tortilla, paradicsommal megkent kenyérféle jamónnal (érlelt sonkával), pirítós vajjal és lekvárral, muffinok, kávé és friss narancslé. / Fotó: vasantytf, Getty
Fotó megosztása:
Amit más nemzetek a süteményekre, fagylaltokra szórnak, a hollandok reggelire eszik, pirítóson. A hagelslag lehet szivárványszínű vagy sima barna cukorkaszórás, és indulhat is a nap a holland mélyföldön. / Fotó: Corinne Poleij, Getty Images
Fotó megosztása:
Az angolok reggelije legendás – és legendásan nehéz. A tükörtojás és sült kolbászon kívül véres hurkát, paradicsomos babot, sült gombát, pirítóst és hash brownst, azaz burgonyaropogóst is. Másnapossággyógyító.
/ Fotó: clubfoto, Getty Images
Fotó megosztása:
Zsírokban nincs hiány az Egyesült Államok reggeliző asztalain: pufi palacsinta sok-sok vajjal, juharsziruppal és baconnel. Igen, így, együtt! / Fotó: Alexander Spatari, Getty Images
Fotó megosztása:
Mexikóban egy ebéddel felérő főétellel indítják a napot. A chilaquilest koricatortilla-csíkok, salsa, sajt, tojás, avokádó, paradicsomszósz alkotja. Mondhatni kiadós. / Fotó: Sergio Amiti, Getty Images
Fotó megosztása:
Kolumbia középső régiójában, az Andokban egy gyomrot gyógyító levest kínálnak reggelire, illetve érdekes módon késő este is. A changua tejből, tojásból mogyoróhagymából és sajtból készül. / Fotó: anamejia18, Getty Images
Fotó megosztása:
A Vegemite egy fogalom. Az ausztrálok kissé bizarrnak tűnő reggelije egy fekete színű kence, ami nem más, mint a sörgyártás egyik mellékterméke. Az élesztőkivonatból készített ragacsos krém ízgazdag, de kissé furcsa. / Fotó: bhofack2, Getty Images
Fotó megosztása:
A filippinók autentikus reggelije friss gyümölcsökből, elsősorban mangóból, a longganisa nevű kis kolbászokokból, tojásból és lepénykenyérből áll. / Fotó: Karl Tapales, Getty Images
Fotó megosztása:
A japán chawanmushi nehezen értelmezhető magyar szemmel. A reggelire és előételként is fogyasztott ízbomba egy sós, lágy tojáspuding hallal, rákkal, shiitake gombával. / Fotó: K1 photography, Getty Images
Fotó megosztása:
Thaiföld az esős évszakban, kilátással a rizsföldekre. Az autentikus reggeli itt kásaszerűen készített főtt rizsből, főtt tojásból és kolbászból áll. / Fotó: cocorattanakorn, Getty Images
Fotó megosztása:
A congee egy rizskása, ami még egy átlagos reggelinek számítana. A kínai reggeliben azonban százéves tojás (valójában fermentált tojás), csirke, sertés, halak és tenger gyümölcsei is kerülhetnek. / Fotó: MR.WUTTISAK PROMCHOO, Getty Images
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek
Fotó megosztása:
Tetszett a cikk?
Ajánlom
Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.