nlc.hu
Gasztro

Egy pizzéria felháborodást keltő álláshirdetése

„Nem hülye embereket keresünk” – áll egy pizzéria álláshirdetésében

Egy pizzéria azzal került be a hírekbe, hogy „nem hülye” embereket keresett a molinóján.

A Santino’s Pizza nemrégiben parázs vitát váltott ki, amikor valaki megpillantotta az ohiói étkezde előtt lógó molinót. A hirdetésben a megfelelő emberek toborzásáért folytatott küzdelemre utalva ez áll: “Nem hülye embereket keresünk.”

Nos, bár a táblát néhány hónappal ezelőtt helyezték ki, csak most kap némi figyelmet, miután egy fotót közzétettek róla. És bár sokan azt gondolták, hogy ez elég vicces, nem mindenki rajong a humorért.

„Ha ezt az első benyomást választod vállalkozástulajdonosként, ne panaszkodj, amikor az alkalmazottaid távoznak” – mondta egy kritikus.

Egy másik megjegyezte: „Miért érzik úgy a vezetők, hogy nem részesei a megoldásnak? Miért nem segítenek másoknak megtanulni, hogyan végezzék jobban a munkájukat, és miért nem ajánlanánk fel coachingot és mentorálást?”

„Ha a tulajdonos gyerekeit a tanár hülyének nevezné, mert nem válaszoltak helyesen mindenre egy teszten, biztos vagyok benne, hogy igazságtalanságról, szakszerűtlenségről beszéltünk volna” – fogalmazott egy harmadik.

Úgy tűnt azonban, hogy mások látják az üzenet  vicces oldalát.

Tökéletes, itt az ideje, hogy egy étterem ilyesmit csináljon” – mondta egy rajongó.

„Ha megsértődsz emiatt, akkor lehet, hogy része vagy a problémának, és a jelet neked szánták.”

Valaki ezt írta: „Teljesen megértem. Nagyon nehéz olyan fiatalokat találni, akik ténylegesen működni tudnak a munkahelyen.”

Az étterem tulajdonosa elmondta, sok időt és pénzt költöttek az új alkalmazottak képzésére, csak azért, hogy ne is jelenjenek meg dolgozni. A „hülye” kifejezés tehát a nem létező munkamorálra utal.

Mindenesetre az biztos, hogy ezek az álláshirdetések sokkal vonzóbbak.

stupid felirat

Fotó: Unssplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top