nlc.hu
Gasztro

Magára tetováltatta a Tesco klubkártyája kódját egy férfi

Mindig otthon hagyod a Tesco klubkártyád? Ez a férfi magára tetováltatta a vonalkódot

A tervei szerint más áruházláncok kedvezményt biztosító kártyája is felkerül majd az alkarjára.
Dean Mayhew

Mindenkivel előfordult már, hogy az áruházban a pénztárnál vette észre, hogy otthon hagyta a kedvezményre jogosító törzsvásárlói kártyáját. Ez elég bosszantó tud lenni, különösen akkor, ha bizonyos termékek csak azért kerültek a kosarunkba, mert olyan jó volt az áruk a klubkártyával.

Egy brit apuka devoni Bidefordból megelégelte ezt és úgy döntött, hogy tavaly júliusban a csuklójára tetováltatja a Tesco törzsvásárlói kártyájának QR-kódját. Dean Mayhew állítása szerint azóta napi kétszer legalább leolvastatja a kódot, sőt lefotózta és elküldte a családtagjainak és barátainak is, hogy ők is használhassák bevásárlásnál.

Bár a tetoválás elég megosztó, a férfi saját bevallása szerint imádja.

Még mindig állandóan használom. Annyira szeretem ezt a tetoválást” – mondta. „Néha, amikor bemegyek egy boltba, a pénztáros nem hiszi el, hogy valódi, de miután megkérem őket, hogy bátrany scanneljék be, mindig ledöbbennek”.

Dean az összegyűjtött pontjait a karácsonyi nagybevásárlásra tartogatja; elmondása szerint a gazdasági krízis árnyékában minden fillérnyi spórolt pénz számít.

Ez némileg ironikus annak tekintetében, hogy eddig mindössze 18 fontnyi (7000 forintnyi) pontot gyűjtött össze, a tetoválás pedig 180 fontba (azaz 78 000 forintba) fájt. Ennek fényében még nagyon sok nagybevásárlást kell a Tescoban intéznie ahhoz, hogy egyáltalán megtérüljön a befektetés.

Emellett, bár a tetoválás azt jelenti, hogy nem kell aggódnia amiatt, hogy otthon felejtette a clubcardot, arra azért ügyelnie kell, hogy a karján lévő szőrzetet rendszeresen borotválja, hogy az ne takarja el a vonalkódot – ami valószínűleg sokkal kellemetlenebb, mintha a kártyáját a pénztárcájában tartaná.

Annak ellenére, hogy az újszerű tetoválással látszólag nem igazán spórolt időt vagy pénzt, a 31 éves férfi azon gondolkodik, hogy a Sainsbury’s Nectar nevű tagsági kártyáját is magára varratja.

„Használhatnám a telefonomon lévő appot is, de a karomat leolvastatni sokkal viccesebb” – magyarázta.

Bár a klubkártya kiváltása sosem rossz ötlet, minket nem igazán győzött meg arról, hogy érdemes azonnal a legközelebbi tetoválószalonba rohanni vele.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top