A 37 éves Kate Hall azt állítja, évente 1000 fontot ( azaz körülbelül 428 ezer forintot) spórol azzal, hogy nem kész ételeket tesz el a fagyasztóba, hanem a hozzávalókat tartósítja ilyen módon. Tapasztalatai szerint így sokkal kevesebb étel landol a kukában, jóval kevesebbszer kell menni bevásárolni, és kevesebb előkészítéssel jár a sütés-főzés.
Kate Hall még a világjárvány alatt kezdte megosztani háztartási tippjeit, amiket most már tanfolyam keretében is elsajátíthatnak az emberek. „A pandémia idején szabadságra küldtek minket, és az egyik kollégámmal együtt egy e-könyvben gyűjtöttek össze, hogyan lehet a lezárások idején minél jobban takarékoskodni az élelmiszerrel. Aztán elbocsátottak a napi állásomból, szélesebb körben is megosztom a tudomásomat, hiszen az mások számára is hasznos lehet” – nyilatkozta.
Hozzátette, korábban nem igazán volt tisztában az élelmiszerpazarlás jelenségével, hogy annak milyen hatása van a környezetünkre, de amint erről tudomást szerzett, úgy döntött, itt az idő cselekedni, arról nem is beszélve, hogy ha jobban odafigyelünk mit veszünk és hogyan tároljuk az élelmiszert, azzal nem csak a bolygónkkal teszünk jót, hanem a pénztárcánknak is.
(via Mirror)