nlc.hu
Gasztro

Lehúzás a görög étteremben

Alaposan lehúzták a nyaraló családot a görög étteremben

Horror számlát kapott az ebéd végén egy Görögországban vakációzó brit család.

Egy Míkonosz szigetén nyaraló brit család egy könnyű ebédre ült be a Platis Gialos strandon található Eclipse nevű étterembe a közelmúltban. Állításuk szerint egy sört, egy mojitót, két turmixot, egy görög salátát, kenyeret és egy adag tintahalat rendeltek, mindezért azonban 360 eurót, vagyis átszámítva nagyjából 130 ezer forintnak megfelelő összeget számláztak ki nekik. Az esetről a Reddit közösségi oldalon számoltak be. 

„Szeretnénk segíteni, hogy másokat már ne csaphassanak be. A Platis Gialos strandon sétáltunk, egy helyet keresgélve, ahová beülhetnénk. Sok étterem van ott, strandbútorokkal a parton. Ahogy az Eclipse-hez értünk, a pincér azt mondta, használhatjuk a kabinjaikat vagy a nyugágyaikat, feltéve, hogy veszünk két italt. Úgy gondoltuk, hogy ez nem rossz ajánlat, ezért úgy döntöttünk, élünk vele. Miután elhelyezkedtünk, folyamatosan zaklatott minket, hogy rendeljünk, amire a feleségem kért egy mojitót, én pedig egy sört. Folyamatosan az árakat kérdeztem, ám ő ügyesen kikerülte a kérdést azzal, hogy hoznia kell az itallapot, de azt állította, hogy olcsó lesz. Eközben arra kényszerített, hogy rendeljünk turmixot a gyerekeinknek. Amikor már körülbelül egy órája ott ültünk, úgy gondoltuk, hogy rendelhetnénk valami ételt, ő pedig tintahalat ajnlott, ami az étlapon 19 euró volt. Azt mondta, saláta és kenyér jár hozzá, mire ismét megkérdeztem, ezekért kell-e pluszban fizetni, ő pedig azt válaszolta: nem.”

Mykonos

(Illusztráció: Getty Images)

Amikor aztán hozták a számlát, a házaspár igencsak megdöbbent, ugyanis az étlapon 19 euróért kínált tintahalért 148 eurót számláztak ki, a saláta és a kenyér pedig, amelyről azt állították, hogy ingyenes, 38 euróba került.

A családfő felháborodott és szóvá tette a lehúzást, ám mivel a pincérek dühösen csoportosulni kezdtek körülüttük, végül elővette a bankkártyáját és kifizette a számlát.

„Annyira becsapottnak éreztem magam, és nem szeretném, hogy bárki más is így érezzen. Mykonos összes többi étterme és vendéglátója nagyon kedves volt, de az Eclipse olyan hely, amit egyértelműen elkerülnék.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top