nlc.hu
Gasztro

A chopped grinder szendvics elkészítése

Először fanyalogsz, aztán falnád – Ez nem „egy” szendvics, ez „a” szendvics!

A TikTokon sok csacsiság hódít, hogy finoman fogalmazzunk. A „chopped grinder” szendvicsek is annak tűnnek elsőre, de csak elsőre.

Emlékeztek a Tükröm, tükröm című romantikus komédiára? Barbra Streisand és Jeff Bridges nagyot alakított benne, a főszereplő Rose (vagyis Streisand) által áhított, mindig keresett tökéletes falat pedig sokunk memóriájába beleégett.

Ezt keressük tulajdonképpen minden jóleső étkezésnél. Csalódottak leszünk, ha egy szendvicsben, burritóban, wrapben külön koncentrálódnak a hozzávalók, mégis ki szeret egy halom húsba és külön egy halom salátába harapni? Gondos konyhafőnököktől is hallottuk már az instrukciót: úgy tedd a villára, hogy a tányéron minden elemből legyen a falatban!

Chopped grinder vagy chopped Italian grinder néven hódít TikTokon az a szendvicskészítési módszer, ami először biztatónak, majd egészen bizarrnak és taszítónak, végül falnivalónak tűnik.

Az olasz grinder sandwich vagy grinder sub létező műfaj, a jó pár emeletes szendvicsben gazdagon pakolják a többféle felvágottat, sajtot, zöldségeket.

Lépésekben: chopped Italian grinder szendvics

Ijesztő vagy guszta? / Képernyőfotó: @Culinarylion TikTok

Annak lehetőségét sem zárnánk ki persze, hogy egykor egy részeges estén született az ötlet, amikor is mindent összeborít az ember, hadd szóljon. Így néz ki a metódus:

  • vegyél akár olyan unalmas hozzávalókat, mint a jégsaláta, és más zöldségeket! Hagyma, paprika, paradicsom, olívabogyó is jöhet.
  • Csorgasd le többféle szósszal! A majonéz és valami kicsit savasabb ízű szósz ne maradjon ki belőle.
  • Sózd, borsozd!
  • Ezután szórj rá indokolatlan mennyiségű félzsíros sajtot és felvágottakat, akár többfélét is!
  • Halmozd össze, majd egy széles pengéjű késsel vágd fel többször egymás után egymásra merőleges irányban.
  • Ha megkaptad az apróra vágott, színes egyveleget, halmozd egy félbevágott kiflibe, és csomagold be, jól összeszorítva a szendvicset.
  • Hagyd állni egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek!

Ha sikerült Barbra Streisand-módra alakítani a dolgokat, minden egyes harapás „a tökéletes falat” lesz!

@culinarylion

Thanks @chef_boydbrownthe3rd for the inspiration on this sando!!! #marchmadness #collegebasketball #foodhacks #choppedsandwich #italiancoldcuts #italianhoagie #hoagiesandwich #grub

♬ CBS College Sports Theme – Dr. Cover Band

Nos, mit gondolsz, megszületett a tökéletes szendvics?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top