nlc.hu
Gasztro

Padlizsánkrém télire

Így készítsd el a padlizsánkrémet télire

Ősszel már javában készülünk elraktározni, befőzni olyan zöldségeket és gyümölcsöket, amiért rajong a család. A téli időszakban sem kell a kedvelt padlizsánkrém nélkül maradnunk, mutatunk egy egyszerű trükköt, hogy tudsz belőle eltenni télire.

A cukkini mellett a nyári időszak másik kedvelt zöldségalapanyaga a padlizsán, amiből – többek között – isteni finom krémet készíthetünk. A padlizsánt általában semleges, többnyire minden ételhez passzoló ízéért, és hússzerű állagáért kedvelik, emellett remek rost- és káliumforrás is. Sőt, további jó hírünk is van: a téli időszakban sem kell róla lemondani!

Padlizsánkrém készítése télire

(Fotó: Depositphotos.com)

Padlizsánkrém télire

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 3 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. Mossuk meg a padlizsánokat, vágjuk le a szárukat, és alaposan szurkáljuk meg villával. Tegyük grillsütőre és süssük át őket. Ha nincs lehetőségünk grillezni, akkor sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a zöldségeket, és tegyük a sütőbe 45 percre, 170 fokra.
  2. Közben vágjunk fel három fej hagymát és pirítsuk meg olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg pirospaprikával, és adjunk hozzá egy kevés apróra vágott fokhagymát. Vegyük le a tűzről a keverékünk és mixerrel pépesítsük.
  3. Ha ezzel készen vagyunk, és a padlizsánok is megsültek, akkor azokat vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni. Majd a puhára sült belső, pépes-krémes részt adjuk hozzá a hagymás keverékhez és turmixoljuk át az egészet.  Kész is van az isteni finom padlizsánkrémünk, amit télire is jó szívvel eltehetünk. Tegyük üvegekbe a kihűlt krémet, egy pici olívaolajat locsoljunk a krém tetejére, hogy minél kevesebb oxigént kapjon, így a padlizsán tartósítószer nélkül is eltehető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top