nlc.hu
Gasztro

Texasi apa gigafogyása

45 kilót dobott le 6 hónap alatt egy texasi apa, miután meglátta magát egy fotón

Nem mondott le a kedvenc ételéről, a pizzáról, mégis rengeteget fogyott.

A texasi Southlake-ben élő Jamie Wooldridge gigafogyása egy fotóval kezdődött. A felesége lekapta, amint a templomban elszunyókált. Neje inkább viccesnek szánta, a kétgyermekes apa azonban annyira kiakadt a kép láttán, hogy rögtön fogyókúrázni kezdett, ezzel párhuzamosan pedig életmódot váltott. Ez olyan jól sikerült, hogy 6 hónap alatt 45 kilót adott le.

Jamie Wooldridge ,

Az elrettentő fotó – Forrás: Good Morning America

A fotó egyáltalán nem volt hízelgő, és tennem kellett valamit” – mesélte a Good Morning America-nak a texasi apa, aki kezdésnek elkezdte számolni az elfogyasztott kalóriákat egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével. „Megdöbbenve láttam, hogy valószínűleg napi 4-5 ezer kalóriát is elfogyasztok. Megalázó volt” – vallotta be.

Jamie Wooldridge ,

Jamie Wooldridge a gigafogyás előtt és után – Forrás: Good Morning America – videó

Wooldridge azután kikalkulálta, hogy az életkorához és aktivitási szintjéhez képest körülbelül 3300 kalóriát kellene fogyasztania naponta. Elmondása szerint azonban ennél körülbelül 1000 kalóriával kevesebbet, mintegy napi 2200 kalóriát kezdett enni a fogyás érdekében. Elárulta, úgy csökkentette le a kalóriákat, hogy nem iktatta ki kedvenc ételeit, például a pizzát, de lecsökkentette a feldolgozott cukor bevitelét és áttért a forrólevegős sütőre, hogy csökkentse néhány kedvenc étele, például a sült krumpli zsírtartalmát.

Elmondása szerint megtanult előre tervezni, hogy még akkor is következetesen tudjon étkezni, amikor születésnapok vannak, vagy pedig étterembe kell mennie.

Jamie Wooldridge ,

Jamie Wooldridge immár futóversenyeken indul – Forrás: Good Morning America – videó

Mindemellett ráállt az aktív sportra: kilométereket gyalogolt és fokozatosan növelte a futás intenzitását.

Az eredmény pedig magáért beszél!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top