nlc.hu
Gasztro

Magyar Zoltán gigafogyása

170 kilót dobott le 3 év alatt a magyar mesterszakács, elárulta a fogyása titkát

Már az élete is veszélybe került közel hárommázsásan.
túlsúly

Magyar Zoltán 3 év alatt 170 kilót adott le a 289 kilós testsúlyából. „Egész életemben vendéglátós voltam. (…) Vidéken volt egy éttermem, felette laktunk, így aztán nagyon könnyű volt a konyhából felmenni a kajával a lakásba. (…) Amikor elhíztam, akkor – a tipikus vendéglátós életnek megfelelően – napközben szinte semmit nem ettem, ahogy azonban vége volt a munkának, mindent bepótoltam. Éjjel zabáltam, akkor viszont bármit és bármennyit” – mesélte a Blikknek, amely előtte-utáni fotókat is közölt Zoltánról.

A magyar mesterszakács a túlsúlya miatt mélyvénás trombózist kapott, amiből kétoldali tüdőembólia alakult ki. A végső döntést azonban akkor hozta meg a fogyásról, amikor a bal lába lebénult.

„Erőszakosan kezdtem bele, egy fogyasztószerrel nagyon gyorsan leadtam 60 kilót, de volt egy úgynevezett gyomorsleeve műtétem is (ez a gyomorszűkítés egy fajtája – szerk.)” – árulta el Zoltán, akit 7-8 éve operáltak meg, de a fogyása kulcsát már nem ebben látja, hanem a táplálkozása, sőt az egész életmódjának megváltoztatásában.

Visszatértem a sporthoz, hetente 4-5 alkalommal járok a terembe. (…) Nem fér bele a napi ötszöri étkezés, viszont figyelek arra, hogy csak minőségi ételeket fogyasszak. (…) Sok zöldséget, fehér húst fogyasztok, sőt mostanra szinte vegetáriánussá váltam. (…) A legfontosabb, hogy felejtsük el a finomított cukrot és a szénhidrátokat” – hangsúlyozta.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top