
Mindig egy örök kérdés, az emberi szervezetnek mikor a legalkalmasabb a reggelizés, és természetesen az is, milyen reggelit fogyasszunk. Mint mondják, a reggeli az első alkalom arra, hogy az éjszakai böjt után alapvető tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket.

Fotó: profimedia.hu
A tudósok most azt vizsgálták meg, hogy az étkezés ideje, a magas vércukorszint és az inzulinrezisztencia milyen összefüggésben vannak egymással. Mint kiderült, az amerikai kutatók a tanulmányukban arra jutottak, ha reggel fél kilenc előtt fogyasztjuk el a reggelinket, akkor alacsonyabban marad a vércukorszintünk és kisebb az esélye, hogy inzulinrezisztencia alakuljon ki – írja az EurekAlert.
A vizsgálathoz 10 575 felnőtt adatait vették górcső alá aszerint, hogy reggel 8:30 előtt vagy után van az első étkezésük. Az eredmények azt mutatták, a korábban reggelizőknél összességében alacsonyabb volt a éhgyomri vércukorszint, valamint az inzulinrezisztencia jeleivel is kevésbé mutatkoztak náluk.
(24.hu)