nlc.hu
Gasztro

Proteinben gazdag reggelik

8 proteinben gazdag reggeli, amikor rohannunk kell

Gyors és proteinben gazdag reggelire vágyunk, de nincs ötletünk? Cikkünkben ismertetünk 8 olyan receptet, amelyektől mind a 10 ujjunk megnyaljuk majd!

Finom, fehérjedús reggelire van szükségünk, amelyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk? Legyen szó turmixokról vagy akár quesadillaról, ezek az egyszerű receptek mindössze 5 perc alatt elkészíthetők, és minden adag legalább 15 gramm fehérjét tartalmaz. 

A protein kulcsfontosságú a csontok erősítésében, illetve segít az emésztésben, és támogatja az izmok regenerálódását. Az olyan receptek, mint a diós és bogyós gyümölcsös parfé vagy a zabkása, energizáló, ízletes és laktató ételek, amelyek tökéletesen segítenek a nap indításában.

Ez is érdekelhet Szezámmagos csirke rizzsel. Megnézem

1. Spenótos, banános, mogyoróvajas smoothie

@baileyhostutler - spinach, bananas, honey, almond butter, oat milk, dates, + whatever protein youd like! #smoothie #clinical #clinicalmornin #nursin #nursing #nursingstudent #studentnurse #fup #breakfast #foryou ♬ PRETTY BOY FLOW - STURDYYOUNGIN

A mogyoróvaj és a banán klasszikus kombináció. Általuk még finomabbá válik a smoothie, kiegyensúlyozva a hozzáadott kefir fanyarságát. Ráadásul ez a mogyoróvajas-banános turmix segít növelni a napi zöldségadagot egy kis spenóttal keverve. Extra édes ízért tehetünk bele is datolyát, így biztosan finoman indul a reggel.

2. Diós és gyümölcsös parfé

Diós és gyümölcsös parfé.

Ínycsiklandó diós és gyümölcsös parfé

Ebben a gyors, fehérjedús reggeli receptben a görög joghurtot egészséges bogyós gyümölcsökkel és mandulával díszítjük, és enyhén mézzel édesítjük.

3. Spenótos quesadilla

@cookwithskye 5 min egg and spinach quesadilla #easyrecipe ♬ original sound - Skye

Ez a recept is nagyon gyorsan elkészíthető, ráadásul útközben is egyszerűen fogyasztható (ha nagyon sietünk reggel). Előkészítjük a spenótot, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, adhatunk hozzá sajtot is, hogy gazdagabb legyen a reggeli. Tegyünk a félkész keverékre egy tortilla lapot, majd miután megsült, hajtsuk ketté, és készen is vagyunk.

4. Instant tojásos és sajtos egytálétel

Tojásos egytálétel.

Tojásos és sajtos egytálétel

Tanuljuk meg, hogyan főzhetünk tojást percek alatt a mikrohullámú sütőben. A recept segít nekünk egy gyors és ízletes reggeli elkészítésében. A spenót és a cheddar sajt miatt laktatósabbá válik a tojásos fogás.

5. Tiramisus zabkása

A jól ismert édességet már reggelire is fogyaszthatjuk! Tegyük a szükséges hozzávalókat egy tálba, és egy villa segítségével keverjük el, amíg össze nem áll a massza. Ezután tegyük éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap reggel díszítsük joghurttal és egy kevés kakaóporral, majd készen is áll a fogyasztásra.

6. Joghurt gyümölcsökkel

@musicsuelove my go-to easy favorite snack, hella simple but hella gooood and healthier than my usual snack - a bag of chips 🤣 @greekgodsyogurt honey vanilla yogurt - strawberries & blueberries w/ any kind of granola 🫶🏽 #selfcaretiktok #selflovetiktok #polynesian #easysnackrecipe #yogurtparfaits #greekgodsyogurt ♬ original sound - Jaeron Oneal ♍

Ragadjunk egy tetszőleges méretű tálkát, és tegyünk bele görög joghurtot. A joghurt, az áfonya és az eper egyszerű kombinációja az aranyszínű méznek köszönhetően extra édességet kap. Szórjuk meg egy kevés granolával az egészet, hogy legyen mit jóízűen ropogtatni. Ez a reggeli a fehérje és a rostok tökéletes egyensúlyát biztosítja, hogy elegendő mennyiségű energiával töltsön fel.

7. Gyulladáscsökkentő cseresznye-spenót turmix

Cseresznyés turmix

Nem csak finom, de jótékony hatású is!

Ez az egészséges turmix nemcsak finom, de növeli a napi adag gyulladáscsökkentő élelmiszeradagot is. Krémes, bélbarát kefir alapú, amely kifejezetten jót tesz a gyomornak. A cseresznye ellenállhatatlan ízt ad a turmixnak. Az avokádóban, a mandulavajban és a chia magban található szívbarát zsírok további gyulladáscsökkentő vegyületeket juttatnak a szervezetbe, míg a spenót olyan antioxidánsok keverékét kínálja, amelyek eltávolítják a káros szabad gyököket.

8. Mogyoróvajas bagel

Lusta reggelihez tökéletes választás ez a mogyoróvajas bagel. A mogyoróvaj természetesen valamilyen lekvárt indukál, hiszen csak így teljes az ízélmény (és csak így élvezhető a nagyon száraz krém). Opcionális, de pirítsuk meg a félbevágott bagelt, majd kenjük meg mogyoróvajjal és lekvárral. Fogyasszuk melegen a proteinben gazdag reggelit.

(Forrás: Eating Well, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top