nlc.hu
Gasztro
Rakott krumpli variációk a magyar klasszikustól a francián át a görögig

Meghozzuk a kedved a főzéshez: 11 rakott krumpli 11 variációban

Rakott krumpli? Magyar kedvenc, de nem kizárólag magyar specialitás. 11 változatban hozzuk meg a kedvet a sütőben sült finomsághoz!
Gratin burgonya

A rakott krumplit a hagyományos magyar ételek között tartjuk számon. Nem megy ki a divatból, és minden családban egy kicsit más a módi, ha előkerül a tepsi a rakott burgonyának. A tejfölös változatok mellett megjelent a tejszín is, a kolbász olcsósított verziója a virslis rakott krumpli, és örök kérdés, hogy szórjunk reszelt sajtot a tetejére, vagy csak kenjük le tejföllel? No és savanyúság jár hozzá, vagy csak egy kis plusz tejfölt pöttyentsünk a tetejére?

Bár a kolbászos-tejfölös, jó szaftos rakott krumpli kétségtelenül nemzeti kedvenc, valójában a világ távoli tájain is felmerült már az ötlet, hogy a szeletekre vágott krumplit rétegeljük, és tepsiben, netán kemencében más hozzávalókkal egybesüssük.

Magyarországon is számos változata él a sertéshúsos lacikrumplitól a vegetáriánus spenótosig, de ha jobban belegondolunk, a görög muszaka és a francia gratin burgonya is egy-egy rakott krumpli megfejtés. Mind közül az egyik legínyencebb, egyben igazi kalóriabomba a tartiflette, vagyis a savoyai rakott burgonya, amiben eszményien olvad a lágy, érlelt francia reblochon sajt.

Konyhai inspiráció gyanánt hoztunk el 11 rakott krumplit, hogy szabadon ötleteljetek, még milyen rétegekkel gazdagítanátok ezt a hagyományos ételt!

Kattints a galériánkra!

Szaftos rakott burgonya
Megnézem
Összes kép (11)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top