Az idő előrehaladtával testünk és táplálkozási igényeink változnak, így bizonyos ételek különösen előnyösek lehetnek számunkra, ahogy nő az életkorunk. Kimberly Gomer, a Pritikin Longevity Center korábbi táplálkozási igazgatója szerint a gyulladáscsökkentő, antioxidánsokban gazdag étrend kialakítása elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.
A szakértők szerint a magas minőségű zsíros fehérje, különösen a lazac, rendkívül hasznos és előnyös lehet. A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek támogatják az agy egészségét és csökkentik a gyulladást. Idősebb felnőtteknek ajánlott heti legalább kétszer lazacot fogyasztani.
Emellett a leveles zöldségek, mint a spenót és a káposzta, melyek gazdagok antioxidánsokban és B-vitaminokban, szintén fontosak az agy működéséhez. A gránátalma rendszeres fogyasztása is ajánlott, mert segíthet az öregedés hatásainak ellensúlyozásában, például az izomvesztésben.
A férfiaknak több fehérjére van szükségük az izomtömeg fenntartásához, míg a nők számára a kalcium és a D-vitamin kritikus a csontok egészségének megőrzéséhez, különösen a menopauza után. Mint mondják, az étrendkiegészítők alkalmazása néha hasznos lehet, de először az ételekkel érdemes próbálkozni, mivel a tápanyagok jobban felszívódnak az ételekből. (via)