nlc.hu
Gasztro
Ebből az ételből érdemes a legtöbbet ennünk

Ahogy idősödünk, úgy érdemes ebből egyre többet ennünk a szakértő szerint

A szakértők szerint ebből az ételből az életkor előrahaladtával érdemes egyre többet fogyasztanunk.

Az idő előrehaladtával testünk és táplálkozási igényeink változnak, így bizonyos ételek különösen előnyösek lehetnek számunkra, ahogy nő az életkorunk. Kimberly Gomer, a Pritikin Longevity Center korábbi táplálkozási igazgatója szerint a gyulladáscsökkentő, antioxidánsokban gazdag étrend kialakítása elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.

A szakértők szerint a magas minőségű zsíros fehérje, különösen a lazac, rendkívül hasznos és előnyös lehet. A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek támogatják az agy egészségét és csökkentik a gyulladást. Idősebb felnőtteknek ajánlott heti legalább kétszer lazacot fogyasztani.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Emellett a leveles zöldségek, mint a spenót és a káposzta, melyek gazdagok antioxidánsokban és B-vitaminokban, szintén fontosak az agy működéséhez. A gránátalma rendszeres fogyasztása is ajánlott, mert segíthet az öregedés hatásainak ellensúlyozásában, például az izomvesztésben.

A férfiaknak több fehérjére van szükségük az izomtömeg fenntartásához, míg a nők számára a kalcium és a D-vitamin kritikus a csontok egészségének megőrzéséhez, különösen a menopauza után. Mint mondják, az étrendkiegészítők alkalmazása néha hasznos lehet, de először az ételekkel érdemes próbálkozni, mivel a tápanyagok jobban felszívódnak az ételekből. (via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top