nlc.hu
Gasztro
10 hozzávaló, aminek nincs helye az igazi olasz bolognaiban

Igazi bolognai: 10 hozzávaló, aminek semmi keresnivalója benne

Te tudod, miből készül az igazi bolognai? Az egészen biztos, hogy piros aranyat nem kell nyomni bele... Még tíz alapanyag következik a galériánkban, aminek nincs helye a bolognai raguban!
Bolognai ragu

A bolognai, vagy ahogy a Jó étvágyat! Facebook-csoportból ismerjük, bonyolai már rég nem csupán egy olasz étel. Számos nemzet a magáénak érzi, a félkész, üveges szószok közül az egyik legnagyobb sláger, és a lehető meglehetetlenebb formációkban is készítenek „bolognais” ételeket.

A bolognai pizza még hagyján, de bolognai spagettitortával is találkoztunk már. Apropó, ma már talán széles körben ismert, hogy bolognai spagetti, mint olyan, nem létezik az olasz konyhában. Az étel, amiről szó van tulajdonképpen, a ragù alla bolognese, amit Itáliában hagyományosan széles metélt tésztára tesznek, ami jól megfogja a sűrű, húsos ragut – a spagettivel ellentétben. A lasagnék egyik alapraguja is a bolognai, olyannyira, hogy az olaszok gyakran lasagne ragunak is nevezik a jó öreg paradicsomos-húsos alapot.

A magyar nyelven forgó bolognai receptekben könnyen bukkanhatunk furcsaságokra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez világszerte így van. De míg Amerikában sokan BBQ-szószt tesznek a bolognaiba, itthon más határsértésekre akadhatunk. A valódi bolognai receptért ide kattintsatok, alább pedig

10 konyhai alapanyag következik, ami nélkül csakis jobb lehet a bolognaink. Kattints a galériára!

Bolognai ragu
Megnézem
Összes kép (12)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top