nlc.hu
Gasztro
Görögország konyhája zseniális, kóstold meg a helyi ételeket!

20 étel, amit ne hagyj ki Görögországban: még a gyros és tzatziki is más a szülőhazájában

Görögország nem hiába örök sláger, ha igazi kiszakadásra vágyunk a hétköznapokból. De milyen ízeket ne hagyjunk ki, ha a görögöknél nyaralunk?
Asztal görög ételekkel

Görögország megunhatatlan úti cél. Azt mondják róla, hogy ha eljutottál egy pontjára, akármennyire is imádtad és visszavágysz, legközelebb egy másik részét válaszd, annyi izgalmas és szép arca van az Égei-tenger, a Jón-tenger és a Földközi-tenger által határolt országnak.

A görög konyha az egymással sok átfedést mutató balkáni és közel-keleti konyhák között is egészen egyedi. Kissé natúr, nem fűszerezik túl az ételeiket, az alapanyagaik pedig önmagukban is jó ízűek. A napérlelte finomságok, a világhíres görög olívabogyók, olívaolaj és borok mellett a tejtermékeik egyszerűen isteniek – kint átértékeli az ember a legegyszerűbb natúr joghurtról és lágy fehér sajtról alkotott elképzeléseit is.

20 ételt mutatunk, amiket érdemes végigkóstolni a görögországi nyaraláson. Ne feledjétek, hogy a méltán neves gyrost a szülőhazájában jirosznak ejtik, és más, mint a török kebab. Még natúrabb, érvényesül benne a krémes tzatziki, a görög pita puha, tesznek bele sült krumplit is, és meglocsolják olívaolajjal. A többi görög finomságért kattints a galériánkra!

Görög saláta, a horatiki
Megnézem
Összes kép (21)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top