nlc.hu
Gasztro
Közkedvelt étel veszélyére hívják fel a figyelmet a szakértők

Közkedvelt étel veszélyére hívják fel a figyelmet a szakértők

Sokkal többet árt, mint használ.

Kiderült, hogy miközben ártalmatlannak, sőt egészségesnek hisszük az alacsony zsírtartalmú joghurtokat, valójában tévedünk, ugyanis ultrafeldolgozott élelmiszerről van szó. A szakértő szerint pedig nagyon becsapós, hogy a természetes és valóban egészséges natúr joghurtok mellett találhatók a polcon ezek a termékek, erősítve azt a benyomást, hogy hasonló paraméterekkel rendelkeznek.

A zsírszegény joghurtok összetevői között olyan adalékanyagok szerepelnek, mint például a xantángumi, melyet annak érdekében alkalmaznak, hogy segítsenek megidézni a zsírosabb joghurt ízét és állagát.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Lényegében tehát éppen amiatt válik egészségtelenné az alacsony zsírtartalmú joghurt, amit eddig előnyének hihettünk: alacsony zsírtartalma, pontosabban az ezzel járó extra összetevők alkalmazása miatt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top