nlc.hu
Gasztro
Vörös hús - a legegészségesebb húsfajta

Ez a legegészségesebb vörös hús: teljes értékű fehérjével, kevés kalóriával és a legalacsonyabb koleszterinszinttel

Ez a fajta vörös hús még azok számára is ideális választás, akik koleszterinproblémákkal küzdenek.

Több oka is van, hogy a bivalyhús bekerült azok étrendjébe, akik extra fehérjeforrást keresnek és/vagy problémáik vannak a koleszterinszintjükkel.

A húsimádók az utóbbi években egyre nagyobb előszeretettel választják a bivalyhúst, mivel az egy bizonyítottan magas tápértékű, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú vörös hús, amely ideális a magas koleszterinszinttel küzdők számára.

Ahogy a táplálkozási szakértők hangsúlyozzák, kevesebb zsír található benne, mint a marhahúsban és más húsfajtákban, emellett kevesebb kalóriát és koleszterint, viszont kétszer annyi vasat tartalmaz, mint a borjúhús.

Sőt, még a csirkehúsnál is kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz.

Jelzésértékű, hogy 100 gramm bivalyhús mindössze 130 kalóriát tartalmaz, míg ugyanennyi marhahús kalóriatartalma 260-300.

Bivalyhús

Illusztráció: Getty Images

Akik már kóstolják, többnyire esküsznek rá, és klasszikus változatokban is szerepeltetik étlapjukon, akár például burgonyával fogyasztva, míg sokan még a közönséges felvágottakat a megfelelő bivalyhúsosra cserélték.

Mennyi fehérje van 100 gramm bivalyhúsban?

Vasiliki Nestori dietetikus, táplálkozási szakértő elmagyarázta: 100 gramm csontos bivalyhús 2 gramm zsírt, 113 kalóriát és 21 gramm fehérjét, míg 100 gramm csont nélküli bivalyfilé 2 gramm zsírt, 122 kalóriát és 23 gramm fehérjét tartalmaz,  bivalykolbász 100 grammja 7 gramm zsírt, 146 kalóriát és 20 gramm fehérjét.

via

Ez is érdekelhet ételmérgezés, darált hús Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top