Több oka is van, hogy a bivalyhús bekerült azok étrendjébe, akik extra fehérjeforrást keresnek és/vagy problémáik vannak a koleszterinszintjükkel.
A húsimádók az utóbbi években egyre nagyobb előszeretettel választják a bivalyhúst, mivel az egy bizonyítottan magas tápértékű, fehérjében gazdag, alacsony zsírtartalmú vörös hús, amely ideális a magas koleszterinszinttel küzdők számára.
Ahogy a táplálkozási szakértők hangsúlyozzák, kevesebb zsír található benne, mint a marhahúsban és más húsfajtákban, emellett kevesebb kalóriát és koleszterint, viszont kétszer annyi vasat tartalmaz, mint a borjúhús.
Sőt, még a csirkehúsnál is kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaz.
Jelzésértékű, hogy 100 gramm bivalyhús mindössze 130 kalóriát tartalmaz, míg ugyanennyi marhahús kalóriatartalma 260-300.

Illusztráció: Getty Images
Akik már kóstolják, többnyire esküsznek rá, és klasszikus változatokban is szerepeltetik étlapjukon, akár például burgonyával fogyasztva, míg sokan még a közönséges felvágottakat a megfelelő bivalyhúsosra cserélték.
Mennyi fehérje van 100 gramm bivalyhúsban?
Vasiliki Nestori dietetikus, táplálkozási szakértő elmagyarázta: 100 gramm csontos bivalyhús 2 gramm zsírt, 113 kalóriát és 21 gramm fehérjét, míg 100 gramm csont nélküli bivalyfilé 2 gramm zsírt, 122 kalóriát és 23 gramm fehérjét tartalmaz, bivalykolbász 100 grammja 7 gramm zsírt, 146 kalóriát és 20 gramm fehérjét.