A csirkemell mindig jó választás, hiszen kitűnő sovány fehérjeforrás, és nagyon gyorsan el is készíthető. Elrontani pedig szinte lehetetlen. Ha szeretnénk, hogy laktató legyen, mindenképpen főzzünk bele tésztát, ha viszont éppen a nyári alakunkon munkálkodunk, a tésztát kihagyva bármelyik diétába beilleszthetjük.
Cézártól a göngyölt csirkéig
A Cézár-saláta óta tudjuk, milyen tökéletesen illik egymáshoz a pirított csirkemell és a friss saláta, persze a szalonnával megbolondított, göngyölt csirke is szuper finom. A csirke, úgy tűnhet, egy igazi jolly joker: nagyon gyorsan elkészül, nagyjából nincs olyan ember, akinek különösebb ellenérzései lennének a csirkével kapcsolatban. A család minden tagja szívesen fogadja bármilyen formában. Ha pedig a mostani tésztás verziót választjuk, simán becsomagolhatjuk egy dobozba, és már vihetjük is magunkkal a munkahelyünkre hétköznap, vagy hétvégén a családi piknikre.
Csirkés tésztasaláta hozzávalói:
- 280 g tészta (masni)
- 2 szelet csirkemellfilé
- 16-18 db koktélparadicsom
- saláta (jégsaláta és rukkola vegyesen)
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát a csomagoláson megjelölt idő alatt.
- Közben a salátát készítsük elő: mossuk meg bő vízben, majd salátacentrifugával távolítsuk el róla a felesleges vizet. Daraboljuk fel a jégsalátát.
- A koktélparadicsomokat is mossuk meg és vágjuk félbe, majd keverjük a salátához. A megfőtt tésztát közben szűrjük le. Öblítsük le hideg vízzel, vagy csepegtessünk rá kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze.
- A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon süssük meg egy serpenyőben. Oldalanként nagyjából 5-7 perc alatt. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vágjuk fel csíkokra, és tegyük ezt is a salátára.
- Keverjük a csirkesalátához a tésztát, ha kell, még adjunk hozzá olívaolajat, sót és frissen őrölt borsot.
- Parmezánforgácsokkal még tovább fokozhatjuk az ízélményt.