nlc.hu
Gondoskodni együtt jó
Így rakd el a játékokat, hogy a gyerek tudjon segíteni a pakolásban

Így rakd el a játékokat, hogy a gyerek tudjon segíteni a pakolásban

A rendrakás titka, hogy mindennek legyen helye. A játékokra ez hatványozottan igaz.

A gyerekvállalás egyik legnagyobb kihívása a gyerekjátékok rendben tartása. Ha nem szoktatjuk rá a gyereket nagyjából születésétől kezdve arra, hogy elpakolja maga után a játékokat, akkor végtelen munkát adunk magunknak.

A titok, hogy mindennek legyen helye!

Nem lehetetlen, hogy rend legyen a játékok között, és a megoldás nem abban rejlik, hogy nagyobb lakást veszünk, hanem a kulcs: a rendszerezés.

Szelektálj a játékok között!

Első lépés az lenne, hogy eleve meg sem veszed a világ összes játékát, mert nem attól lesz jó a gyerekkora, ha egy játékboltban él a gyerek. Ha mégis ez történt – mert nagyjából mindenkivel ez történik – és rengetegnél is több játéka van a gyereknek, akkor itt az ideje a szelektálásnak. Csak azokat a játékokat tartsd meg, melyekkel tényleg játszik a gyerek, a többit add oda inkább a rászoruló családoknak.

játék rendrakás gyerek

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

Kis kosarakban gondolkodj!

Bár nagyon tetszetősek azok az óriási vászonzsákok cuki mintákkal, mégsem alkalmasak a rendszerezésre. Inkább kisebb tárolódobozokban, kosarakban gondolkodj, hogy szét tudd válogatni fajták szerint a játékokat. A kosarak, dobozok kulcsfontosságúak, mert ha egy alaposan átgondolt szisztémát alakítasz ki, akkor tényleg pár mozdulattal el tud majd pakolni a gyerek.

Csoportosíts!

Menjenek egy kosárba a hasonló játékok – ennyi a szabály. Külön kosárka a játékkonyhához való holmiknak, külön a bábuknak, megint egy új kosár a kisautóknak… A gyereknek sokkal könnyebb lesz így rendet rakni, hiszen pontosan tudja, melyik típusú játékot hova kell tennie, és nem lesz káosz az egész szobában.

Címkézd fel a dobozokat!

Mivel még kicsi gyerekekről van szó, ne feliratokkal címkézz, hanem rajzokkal. A játéktípusoknak megfelelő rajzot ragaszd rá a kosarakra, hogy a gyerek könnyedén megtalálja, mit, hova kell tennie. Az is jó, ha lefotózod a saját játékát, és annak a képét teszed a kosárra, hogy még személyesebb legyen az élmény.

Olvass többet a témáról a Zewa oldalán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top