Horoszkóp

7 igazságot tapasztalhatsz meg a halálról

A haláltól való félelem természetes lelkiállapot. Akik visszatértek a halál torkából, egészen másként vélekednek az életről és az elmúlásról is. Szerintük hét fontos igazságot, bölcsességet tanít a halál amellett, hogy az életet a visszatérést követően sokkal jobban becsülték. Ez az, amit a halálról neked is tudnod kell.

A halállal először talán akkor szembesülsz, amikor elveszíted a szeretteted vagy bárki mást, aki közel állt hozzád. Talán átértékeled az életedet, talán másként gondolkodsz a mindennapokról, de az is lehetséges, a halállal való találkozás még több félelmet okoz a lelkedben. A halálközeli élményeket átélők fontos tapasztalatokra, bölcsességre hívják fel a figyelmedet.

1. Te választod az életed

A spirituális gondolkodók szerint a születésed előtt te magad döntesz az életedről. És sokan úgy hiszik, éppen ezért nem találsz magyarázatot arra sem, hogy gyakran mit és miért teszel az életedben. 

2. Minden változik

Az élet folytonos körforgás, változás. Ez a változás ugyanakkor egy halálesetet követően sokkal világosabbá, szembetűnőbbé válik. Rájössz, minden csupán átmeneti, sőt talán illúzió. A felismerés valahol mélyen fájdalmas lehet,  de biztosan ráébreszt arra is, ideje lépned, ideje változtatnod az életeden. Amikor elfogadod, hogy a halál csupán egy ajtó a folytatáshoz, mert a lélek halhatatlan, talán már nem is tűnik ez a folyamat olyan félelmetesnek.

3. A halál ébreszt rá, az élet jó

Talán nem mindig érzed így, pedig az élet valóban ajándék, és összességében számtalan felejthetetlen élményben részesít. Mindenki életében adódhatnak olyan időszakok, amikor valahol máshol lenne, csak a saját életében nem, vagy egyenesen azt kívánja, bárcsak meghalna. Bármilyen elcsépelten és furán is hangzik, de ezek az időszakok az életed legfontosabb pillanatai, hiszen a legtöbb tapasztalatot gyűjtöd az életről. Ráadásul szinte mindig lélekben megerősödve lábalsz ki a nehéz és depressziós időszakból.

4. Nem csak egyetlen igazság létezik

Nincs egyetlen igazság, nincs egyetlen út sem. Mindenki a saját sorsát járja, és mindenki a saját életét éli. Csak rajtad múlik, mi mindent hozol ki a lehetőségeidből, hogyan valósítod meg a célodat. Akik visszatértek a halálból, állítják, az élet sokkal, de sokkal örömtelibb, mint azt megelőzően hitték. Az olyan apróságokat is észrevették, amelyek fölött korábban elsiklott a figyelmük.

halálközeli élmény igazság bölcsesség

A halálból visszatértek különös igazságokról mesélnek (Thinkstockphotos)

5. Valamit tenned kell

Hogy tenned kell valamit, nem azt jelenti, hogy kötelezettségeid lennének. A szíved, a lelked vágyik valami másra, talán több élményre, tapasztalatra. Akkor élhetsz igazán sikeres és boldog életet, amikor a céljaid, a vágyaid motiválnak, vezérelnek téged. És persze teszel érte, hogy megvalósíthasd ezeket.

6. A szeretet a világegyetem központja

A szeretet a legmagasabb energiarezgés, ami a világot mozgatja, neked is jár, neked is jut belőle, kifogyhatatlan és elmúlhatatlan. Véletlenül se érezd magad rosszul amiatt, mert bátor vagy, mert mersz szeretni, és mert ki mered mutatni a szeretetedet. Ez a legfontosabb.

7. A halál nem valami rossz és félelmetes

Ezzel a kijelentéssel biztosan sokan vitatkoznának, de akik átélték a halálukat, egészen másként vélekednek róla. Nem éreztek fájdalmat, nem éreztek félelmet, csak megnyugvást és soha addig nem tapasztalt szeretetet. 

Daily Positive Information

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top