Horoszkóp

Ilyen csodás születésnapi tortára vágynak a csillagjegyek

A tortatrendek jönnek-mennek, így sütiválasztékból sincs hiány. Ahhoz, hogy szeretteidnek a tökéletesen hozzájuk illő születésnapi tortát választhasd, nemcsak az aktuális tortadivatra érdemes figyelni, hanem a csillagjegyekre is. Nos, milyen tortára vágynak igazán a csillagjegyek? Ebből a különleges és mennyei tortahoroszkópból kiderül.

Kos

A Kos a szürke hétköznapokon is majd kicsattan az energiától, amikor pedig születésnapja van, végképp felpörög. Szeret a társaság középpontjában lenni, élvezi, amikor sokan jönnek össze, hogy őt ünnepeljék. Ő az, aki egyetlen pillanatot sem szeretne elvesztegetni a nagy napból. Hozzá leginkább a Tiramisutorta illik, amely még a mozgalmas ünnepléshez szükséges koffeinadagot és kalóriát is megadja neki.

Kos torta szülinap születésnap csillagjegy

A Kos a tiramisu tortából kellő energiához jut a pörgős ünnepléshez (Thinkstockphotos)

Bika

A Bika igazi ínyenc, a kényeztetés számára a konyhában is rendkívül fontos. A szülinapja igazán jó alkalmat szolgáltat arra, hogy valamilyen tortakülönlegességgel kápráztassa el a vendégeit – és nem utolsó sorban saját magát. A Red velvet cake, azaz a Vörös bársony torta tökéletesen passzol hozzá, valójában pontosan olyan, mint ő: mutatós, finom, megunhatatlan és egyáltalán nem hétköznapi!

Red velvet cake on the plate

A Red velvet cake nem csak különleges, de finom is – igazi kényeztetés a szülinapos Bikának (Thinkstockphotos)

Ikrek

Az Ikrek lételeme a kommunikáció, legszívesebben mindennap ünnepelne valamit. Boldogan köt új ismeretségeket, de meglévő barátait sem hanyagolja el. Ugyanakkor előfordul, hogy másra sem vágyik jobban csak egy kis befelé fordulásra – ezt a kettősséget testesíti meg az Oreo-torta, amiben tökéletesen megfér egymás mellett a fekete és a fehér, akárcsak az Ikrek egymásnak ellentmondó tulajdonságai.  

Ikrek torta szülinap születésnap

Az Ikrek számára tökéletes választás ez a fekete-fehér torta (Thinkstockphotos)

Rák

A Rák javíthatatlanul romantikus típus. Kemény páncélja, amelyen nem mindig könnyű áthatolni, igazán érzékeny és finom lelket takar. Nehezen oldódik fel, de aki kivárja, annak meglesz a jutalma, hiszen a Rák az egyik legédesebb csillagjegy. Mindezt leginkább a roppanós leveles tésztából és édes vaníliakrémből álló francia édesség, a Millefeuille fejezi ki leginkább, amit friss eperrel lehet még csábítóbbá tenni.

Rák torta szülinap születésnap

A Mille-feuille pont olyan, mint a Rák csillagjegy (Thinkstockphotos)

Oroszlán

Az Oroszlán számára fontos, hogy feltűnést keltsen és kivívja mások elismerését, ezért a születésnapját sem szereti snassz tortával és unalmas összejövetellel ünnepelni. Még akkor is megadja a módját az ünneplésnek, amikor csupán szűk körben partizhat. A marcipánnal bevont, mutatós formatorták között biztosan megtalálja azt, amelyiktől leesik a vendégek álla, és hónapok múlva is emlegetik, hogy milyen csodásan szép és finom volt.

Oroszlán torta szülinap születésnap

Az Oroszlán nem éri be akármilyen szülinapi tortával (Thinkstockphotos)

Szűz

A Szűz meglehetősen bizalmatlan és távolságtartó a mindennapokban, nem tárulkozik ki akárki előtt. Megválogatja azt is, kiket hív meg a születésnapi bulijára, nem az a típus, aki rögtön mások nyakába ugrik. Legjobban a parfétorta tükrözi a Szűz személyiségét: már első ránézésre is csodaszép, ugyanakkor hűvös és visszafogott, idő kell hozzá, hogy feloldódjon, felmelegedjen.

Szűz torta szülinap születésnap

A parfétorta pont olyan, mint a Szűz: idő kell neki, hogy feloldódjon (Thinkstockphotos)

Mérleg

A Mérleg imád mindent, ami szemet gyönyörködtető, és nincs ez másként akkor sem, amikor a számára ideális születésnapi tortát keresgéli. Neki különösen fontos az elegancia, a könnyedség és az ízharmónia, ezért bizonyul remek választásnak a Feketeerdő torta, amelyben tökéletes az összhang az édes tejszínes krém és a savanykás meggy között, ami ráadásul látványnak sem utolsó!

Mérleg torta szülinap születésnap

Elegáns, szép és az ízharmónia is tökéletes – ennél több nem kell a Mérleg boldogságához (Thinkstockphotos)

Skorpió

A Skorpió rendkívül szenvedélyes és titokzatos csillagjegy, aki még hosszú ismertség után is tartogathat meglepetéseket a barátainak és a családtagjainak. Született csábító, nem könnyű neki ellenállni, akit a szívébe zár, teljes odaadással, forró szerelemmel szereti. Pont olyan, mint egy frissen sült brownies, amelynek belsejében olvadt csokicsoda rejlik. Vaníliafagyival kínálva a „legskorpiósabb”!

Skorpio szuletesnap torta desszert

A brownies vaníliafagyival tökéletes mása a Skorpiónak: egyszerre forró és hűvös (Thinkstockphotos)

Nyilas

A Nyilas igazi kalandor, aki imádja az izgalmas utazásokat és a nagy felfedezéseket. Optimizmusa már-már ragályos, szereti, amikor hozzá hasonló, pozitív emberek veszik körül. A Narancsos trüffeltorta magában foglalja a Nyilas tüzességét és vidámságát, egyszerűen nem lehet nem szeretni! Nemcsak ránézésre ínycsiklandó, az illata is hívogató, képtelenség neki ellenállni!

Nyilas torta szülinap születésnap

A Nyilas szülinapja igazán boldog lehet, ha narancsos trüffeltorta kerül terítékre (Thinkstockphotos)

Bak

A Bak az egyik leghatározottabb csillagjegy, aki két lábbal áll a földön, nem jellemző rá a túlzás, már csak azért sem, mert jobban szereti a háttérből figyelni az eseményeket. Még a születésnapján sem vár el nagy felhajtást: a köszöntéseket természetesen örömmel fogadja, de sosem rendezne hét országra szóló vigasságot. A hozzá illő torta egyszerű de nagyszerű, mint amilyen a mennyei palacsintatorta

Bak szülinap születésnap torta

A Bak a flancos torták helyett az egyszerű, de nagyszerű édességeket kedveli (Thinkstockphotos)

Vízöntő

A Vízöntő nagyon egyedi, az élet minden területén nyitott az újdonságra és előnyben részesíti a különlegességet, így a születésnapjára is szeret valami olyannal előrukkolni, ami egyáltalán nem hétköznapi. Ő nem riad vissza a túlzásoktól, ezért – ha kellően nagy vendégsereg gyűlik össze az ünneplésre – még az is lehet, hogy tarkabarka szivárványtortán égnek a gyertyái.

Vízöntő torta szülinap születésnap

A szivárványtorta pont olyan sokszínű, mint a Vízöntő (Thinkstockphotos)

Halak

A Halak tele van érzelemmel, empatikus és álmodozó típus, igazán nagyszerű barát, akire mindenki számíthat a bajban. Saját magával már nem annyira nagyvonalú, szerényebb és visszahúzódóbb, ha ünneplésről esik szó. Az élet apró örömeit nagyra értékeli, ezért hozzá tökéletesen passzolnak az édes kis tündértorták, amiket aztán testvériesen eloszthat a meghívott vendégek között.

Halak szülinap születésnap torta

A tündértorták az élet apró örömeire emlékeztetik a Halakat (Thinkstockphotos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top