Heti holdhoroszkóp 2019. március 6-12.: Hamvazószerdai újholddal kezdődik a húsvéti böjt

Székelyhidi Ágnes | 2019. Március 06.
Az év egyik legkülönlegesebb napja a mai. A szerdai újhold egybeesik a hamvazószerdával, amikor véget ér a farsang, és kezdődik a húsvétig tartó böjti időszak. Ha nem tartasz böjtöt, a mai nap akkor is új fejezet nyitánya lehet. Szóval a Hold ma újításra, új kezdetre sarkall téged is.

SZERDA – március 6.:  Ma újhold lesz, ami az egész napodat befolyásolja. Újhold napján új szokásokat vehetsz fel és/vagy újíthatsz valamiben. A Halak Holdnak köszönhetően ma meditálhatsz, hallgathatsz zenét, lazíthatsz, amelyek jól fognak esni a lelkednek. A vizes jegyben járó Hold aktuálissá teszi a növények öntözését, mosást vagy akár a madáritatók feltöltését is.

CSÜTÖRTÖK – március 7.: Csak este vált jegyet a Hold, ezért érdemes ma is kihasználni a relaxálást, a meditálást, a finom és lágyan dallamos zenék lélekemelő hatását. Amennyiben ma száraz az idő, tedd ki az ágyneműt szellőzni! 21:27-ig a Halakban járó Hold miatt továbbra is aktuális a növények öntözése, a mosás és valójában minden vízzel kapcsolatos tevékenység.

PÉNTEK – március 8.: Nőnapon a Kos Hold mindenkit kissé türelmetlenné tehet. Téged is. Ma fogászati tilalom van érvényben, ha lehet, valamelyik másik napra időzítsd a fogászati kezelést. Ma ugyanakkor nagyon is érdemes valami finomat sütni! Meglátod, remekül fog sikerülni. Hosszabb szellőztetést mára is beiktathatsz. A kertben időszerű lehet a metszés, persze csak akkor, ha ha értesz hozzá.

Hamvazó szerdával kezdődik a húsvéti böjti időszak (iStock)

SZOMBAT – március 9.:  Ma egész nap a Kosban jár a Hold. Emiatt a tegnapi naphoz hasonlóan természetesen ma is érvényes a fogászati tilalom. Viszont ma tényleg süthetnél valamit, mert a növő Hold bámulatosan megemeli a tésztát. Valahogy nagyobb és formásabb lesz a sütid, mint máskor. Ez már önmagában sikerélmény. Szervezeted vitaminraktárait is feltöltheted, egyél minél több nyers zöldséget és gyümölcsöket.

VASÁRNAP – március 10.: Reggel a Hold átlép a Bikába. Ne lepődj meg, ha ma előtör belőled a gourmand. Valami különlegesen finomra vágysz. Kísérletezhetsz új recepttel, új étteremmel. Emellett szánj időt a hűtőben, a spájzban, a kamrában tárolt élelmiszerek átválogatására. Ami lejárt, fonnyadt, ne tárold, dobd ki mielőbb.

HÉTFŐ – március 11: Ma egész nap a Bikában jár a Hold. Mivel továbbra is nő, segít, hogy bejuttass mindenféle finom, tápláló anyagot a bőrödbe. Szóval érdemes lenne pakolásokkal, tápláló olajakkal kényeztetni a testedet. A Bika Hold kedvez az otthonod szépítésében is. Díszekkel, virágokkal valódi tavaszi hangulatot varázsolhatsz.

KEDD – március 12.: Csak délután vált jegyet a Hold, ezért délelőtt még a gourmand Bikában, délutántól a nyughatatlan Ikrekben jár. Emiatt a mai napodat erős kettősség jellemzi majd. Délelőtt még a kényeztetésen jár az eszed, délután mehetnéked lesz. Miért is ne? Kedd estére is beiktathatsz valamilyen kulturális programot, nem igaz?

Erre figyelmeztet a holdhoroszkóp a héten

Ezekben a jegyekben jár a Hold a héten

Húsvét előtti böjtös újhold

Március 6-án az újhold egybeesik a hamvazószerdával, amikor megkezdődik a húsvét előtti 40 napos böjti időszak. Az újhold, a Nap-Hold együttállás a Halak jelében a tél végét és a nagyböjt kezdetét szimbolizálja.

Ne érezd magad frusztrálva, ha nem tartod a böjtöt. A keresztény hagyomány alapja mindig a józan népszokásokra épül. A böjt arról szólt, hogy tél végén lassan apad a kamra tartalma, ezért visszafogottan, takarékosan kell gazdálkodni a hússal, de minden más élelmiszerrel is. A takarékoskodásnak köszönhetően a húsvétot nagy lakomával, finom falatokkal ünnepelték. Az újhold neked is segít, ha új szokást szeretnél bevezetni. Ha úgy érzed, lemondhatsz a húsról, a kávéról, alkoholról, csokiról. Persze ez sem kötelező. A Halak a megérzések jegye, vagyis tedd azt, amit jónak érzel!

Újhold napján zöld gyertyával kívánhatsz (iStock)

Újhold napján tanácsos halványzöld gyertyát gyújtani és megfogalmazni, mi az, amin változtatni szeretnél. Amit ugyanis újhold napján indítasz el, bizonyosan „kihajt”. A friss hajtás színe a halványzöld, ezért használj ilyen színű gyertyát.

Amennyiben a Halak jelében születtél, a születésnapod közelében a legfontosabb feladatod egy pillanatra megállni és kitalálni, miben aktuális a megújulás. Az újhold segíteni fog. Egész évben most érezheted a legintenzívebben, hogy az újhold mennyire jótékony hatású. Akkor is kedvező helyzetben vagy, ha a Rák vagy a Skorpió jelében születtél. Valójában bármelyik jegyben születtél, az újhold téged is támogat, ha úgy akarod…

Exit mobile version