Horoszkóp

Varázslattal átszőtt tündérmese: a Halakba lép a Vénusz

Romantikus érzelmek, szeretet, gyöngédség... Aligha csöppentünk bele egy tündérmesébe, ám a Halakban lévő Vénusz időszakában alighanem így érezzük magunkat. Szóval készülj fel egy varázslatos utazásra.

A Halak önmagában is misztikus csillagjegy, ám jóval több van ebben az álmodozó vízjegyben, mint gondolnád. Uralkodó bolygója a Neptunusz, amely többek között a könyörület, az álmok, az illúziók, az ezotéria, a meditáció planétája is. Így nem meglepő, hogy a csillagjegy szülötteihez előszeretettel társítják a spiritualitást, az istenadta művészi vénát. A Neptunuszba azonban csalfaság is szorul, így a bolygóhoz tartozik a valóság előli menekülés, a sejtelmesség, de a legdurvább függőségek is. A Neptunusz tehát igen távol áll a valószerű világtól, így érthető, hogy a Halak miért tűnik olyannak, mintha folyamatosan nyitott szemmel álmodna.

Március 26-án lépett a Vénusz bolygó a Halak jelébe, ahonnan csak április 20-án vált a Kos jegybe. Mint ismert, a Vénusz a szerelem, a szépség, a párkapcsolatok, az élvezetek, a kis szerencse bolygója, s amikor olyan csillagjegyben jár, mint a Halak, eljön az égi jelenségek ideje, mint amikor Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője (a római mitológiában Vénusz) a mítosz szerint megszületett a tenger habjaiból.

vénusz bolygó halak jele tündérmese szerelem

Kezdődik a tündérmese: a Halak jelébe lépett a Vénusz (iStock)

Jó hír, hogy a Vénusz remekül érzi magát ebben az ingadozó csillagjegyben, ami azt jelenti, hogy a szerelem bolygója teljes mértékben érvényesítheti hatását. Erősödik a szerelemmel, a szépséggel, a párkapcsolatokkal – akár romantikus, akár plátói –, a pénzzel és az élvezetekkel összefüggő vágyak és álmok megvalósulása.

Amikor a szerelem bolygója belép az álmodozó Halak jelébe, a spontán és korántsem megszokott vágyak, amelyek még a Vízöntő jegyét jellemezték, varázslatossá és földönkívülivé formálódnak. Olyan, mint amikor Aphrodité képletesen a Spice Girls-időket idéző ruhatárat öltene magára neonszínű napszemüveggel, s az emberi jogokért tüntetne. A Halakba lépve viszont csábító szirénné változik, hullámosan hosszú hajfürtökkel és elbűvölő énekével csavarja el a tengerészek fejét.

Furcsa, de a Vízöntőből a Halak jelébe történő váltás akár a hipnózissal is felér. Éppen ezért nem árt közel maradni a partokhoz, azaz két lábbal megpróbálni a földön maradni, hiszen az érzékszerveink ebben a néhány hétben könnyen becsaphatnak. A Vénusz a Halakban túlságosan is könyörületesé, megbocsátóvá válik, értékítélete irreálissá változik, s ez érvényes a párkapcsolatra is. A bolygó egyetlen dolgot akar, ez pedig a feltétel nélküli szerelem. Szóval, ha úgy döntesz, hagyod magad sodródni az árral, semmi gond, ám vigyázz, hogy a víz fölött tartsd a fejed…

(via elite daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top