Heti holdhoroszkóp 2019. július 31-augusztus 6.: Fergeteges lehetőséget ígér az augusztusi újhold

Székelyhidi Ágnes | 2019. Július 31.
Az augusztus ennél jobban nem is indulhatna. Az Oroszlán jegyében járó Nap és Hold együttállása káprázatos lehetőségeket kínál mindenkinek. A horoszkópból megtudhatod, mi mindent nyerhetsz az újhold erejével, és mi mindenre alkalmas ez a csodás hét.

Az augusztus 1-i újhold új értelmet ad néhány régi fogalomnak: nagyvonalúság, bőkezűség. Nyisd ki a pénztárcádat, és jótékonykodj! Nem csak nagy ünnepeken van szükség a segítségre, hanem a hétköznapokon is…

SZERDA – július 31.:  Július utolsó napján, újhold előtt még fogy a Hold, ami aktuálissá teszi a gyantázást, körömápolást, arcradírozást. Majd délután már az Oroszlánba lép a Hold, és neked egyre erősebb indíttatásod van az újításra. Ne fogd vissza magad! Az is jó, ha ma még csak a terveidet szövögeted.

CSÜTÖRTÖK – augusztus 1: Csütörtökön kora reggel az újhold az Oroszlánban lelkesítően hat rád. Erősnek, sőt legyőzhetetlennek fogod érezni magad. Most bármi újba belevághatsz: „Célozd meg a Holdat! Ha elvéted, a csillagokba jutsz.” Szóval nagyban gondolkodj, hiszen ez összecseng az Oroszlán nagyvonalúságával is…

PÉNTEK – augusztus 2.: Újhold után ma már nő a Hold, és két héten át egyre csak domborodik. Ez például arra nagyon jó, hogy mindenféle vitamint, tápláló, ásványi anyagot vigyél a szervezetedbe és a bőrödbe. Péntek a Vénusz napja, amely a szépítkezésre a legjobb alkalom. Mehetsz ma fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz, de kérj mindenképpen pakolást, vagy legalább otthon add meg magadnak. Az eredmény nem marad el.

Sasként szárnyalhatsz az augusztusi újholdnak köszönhetően (iStock)

SZOMBAT – augusztus 3.: Hiába van hétvége, a Szűz Hold arra sarkal, hogy hasznos dolgokat csinálj. Mivel a Szűz föld jegy, ma például érdemes kertészkedni, vagy bármilyen földdel kapcsolatos tevékenységet végezni. A növő Hold aktuálissá teszi a növények szaporítását, tőosztását. De a konyhában is sikerrel járhatsz ma. Próbálj ki hagyományos, egyszerű recepteket. Mit szólnál egy almás répatortához? Süthetsz ma barackos túrókockát, vagy diós-szilvás lepényt. Mindenkit le fogsz nyűgözni… Magadat is.

VASÁRNAP – augusztus 4.: Még ma is a Szűzben jár a Hold, ezért továbbra is sürögni lesz kedved. Majd délután jegyet vált, ekkor átlép a Mérlegbe, ami meghozza a kulturális étvágyadat. Miért is ne tehetnéd? Menj koncertre, moziba, nyári színházba, fesztiválra, vagy fogj egy remek könyvet, és olvass. Bármelyik tökéletes vasárnapi kikapcsolódás.

HÉTFŐ – augusztus 5.: A Mérleg Hold érzékennyé tesz ma téged. Minden hangos, durva, erőszakos beszédre kiakadhatsz, sőt valósággal lefagyhatsz. Vagyis képtelen leszel dolgozni, teljesíteni. Ennek tudatában kerüld az agresszív embereket és helyzeteket! De ne vidd túlzásba a sértődést, mert nem cél, hogy kiborulj! Inkább határolódj el minden durvaságtól!

KEDD – augusztus 6.: Ma a kertben nem szabad dolgozni: kertimunka-tilalom van ugyanis érvényben. Viszont a Mérleg Hold felerősíti benned a vágyat, hogy szépítsd az otthonodat. Nő a Hold, ami növeli a kreativitásodat. Közben jól szellőztesd át a lakást! Ezzel javítod a közérzetedet is. Délután a Skorpió Hold már az öntözést, a vizes tevékenységeket támogatja.

Ebben támogat az augusztusi újhold

nlc

Nagylelkűségre ösztönöz az Oroszlán újhold

Újholddal indul az új hónap: augusztus 1-jén kora reggel (05:12-kor) az Oroszlán jelében együtt áll a Nap és a Hold, amely új megvilágításba helyezi a nagylelkűség fogalmát. Persze csak akkor, ha hajlandó vagy őszintén válaszolni arra a kérdésre, hogy valóban nagyvonalú vagy-e… Az Oroszlán jel szimbolizálja a nagyvonalúságot, a bőkezűséget, a derűt, az őszinteséget, az igényességet. A mai napon ezek az értékek új értelemet nyernek. És fontossá válik, hogy figyeljenek rád, hiszen az Oroszlán ugyanúgy központi szerepre vágyik, mint naprendszerünkben a Nap.

Amennyiben az Oroszlán jegyében születtél, most, a születésnapod közelében állj meg egy pillanatra, és találd ki, hogy miben szeretnél megújulni! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásodban. Oroszlánként számodra ez az év legfontosabb újholdja. Akkor is inspiráló ez az újhold, ha a Kos, vagy a Nyilas jelében születtél. Az augusztus 1-jei újhold csütörtökön reggel lesz, de már előző délutántól érezheted a hatását. Érdemes halványzöld gyertyát gyújtani, és kívánni! Azért halványzöldet, mert az a rügyfakadás színe. Ugyanis amit ma elkezdesz, az nagyon hamar növekedésnek indul…

A halványzöld gyertya támogatja az új kezdetet… (iStock)

Exit mobile version