Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. szeptember 11-17. – Szokatlan érzelmeket hoz a telihold

Az elkövetkező hét kétségtelenül legfontosabb eseménye a szombat kora reggeli telihold. Már az előző napokon is érezhető a hatása, sőt még vasárnap is meglehetősen szokatlan hangulatba, érzelmi állapotba kerülhetsz. Hogy mi mindenre számíthatsz az elkövetkező napokban? A holdhoroszkópból megtudhatod a szokatlan részleteket.

A szombat reggeli telihold most nagyon furcsán hat rád. Mintha álomvilágba röpítene, és álmodozóvá tenne téged. Ez szokatlan? Annál inkább aktuális, hogy kipróbáld. Nem veszíthetsz semmit, talán nagyon érdekes víziókat látsz…

SZERDA – szeptember 11.: A Vízöntő Hold javaslata szerint szerdán szellőztess minél többet. De ne csak a lakást, a házat, az irodát, hanem az ágyneműt is most érdemes kitenni a friss levegőre. Persze csak akkor, ha száraz, napos az idő. Mára három tilalmat javasol a hagyomány: fogászati, patyolat és kerti munka. Ezeket érdemes más napokra halasztani.

CSÜTÖRTÖK – szeptember 12.: Délben lép át a Hold a vizes Halakba. Emiatt délelőttre a tegnapi tanácsok érvényesek, déltől ugyanakkor nagyon is aktuálissá válik a mosás, felmosás, öntözés, és bármilyen vízzel kapcsolatos tevékenység. Közben egyre erősebben fogod érezni a szombati telihold feszítő erejét, amitől ingerlékeny és fáradékony lehetsz.

PÉNTEK – szeptember 13.: A péntek 13-tól sokan félnek. Te hogy vagy ezzel? Hiszel a babonában? Miért kéne félni olyasmitől, aminek homályos az eredete? Jobban jársz, ha szerencséssé kiáltod ki a mai napot, amit a holnapi telihold ugyan kicsit feszültté tehet. A Halak Hold miatt fokozottan érzékenyen reagálhatsz mindenre, már ma is.

Szokatlan érzelmeket mozdít meg a szombati telihold (iStock)

SZOMBAT – szeptember 14.: Reggel 06:33-kor telihold lesz, ami valójában csak egyetlen perc, de a hatása egész nap érzékelhető. Ebből bármikor sértődés adódhat. Képes vagy a legapróbb dolog miatt is duzzogni, vagy ha nem te, akkor a másik. Jobb, ha fölé emelkedsz az egésznek, és próbálod elengedni a feszültségeket.

VASÁRNAP – szeptember 15.: Hajnalban az energikus Kosba lép a Hold, és az előző napokhoz képest totál kicserél téged. Sokkal aktívabbnak, erősebbnek fogod érezni magad. De jobb lenne, ha nem ma mennél fogorvoshoz. A hagyomány ugyanis fogászati tilalmat javasol. Különösen a felső fogsorodat kíméld, ha lehetséges.

HÉTFŐ – szeptember 16.: Hétfőn egész nap a Kosban jár a Hold, ezért mára is érvényes a fogászati tilalom. És ne feledd, a Kos egyfajta „sprinter”, ezért ma a rövidtávú feladatokhoz bőven lesz energiád, türelmed. Ebből többet is beiktathatsz, csak ne kelljen órákig egy dologra koncentrálnod…

KEDD – szeptember 17.: Nagyjából délben vált jegyet a Hold. Délután a szépségért rajongó Bikába lép. A Bika hajlamosít a szépítkezésre is. Mivel már fogy a Hold, tanácsos gyantáztatni, és bőrt tisztítani. Látványos és tartós lesz az eredmény. Ám a Hold még ma sem kedvez a fogászati beavatkozásoknak. Különösen az alsó állkapocsban.

Óvatosságra int a szombati telihold

Ezekben a jegyekben jár a héten a Hold (nlc)

Álmodozó telihold

Szombat reggel 06:33-kor a Hold a Halakban, a Nap a Szűzben áll, és egymással pontosan szembe kerülnek. Ezt a jelenséget nevezzük teliholdnak. A Halak álmodozó, míg a Szűz józan. A Halak Hold olyan, mint egy mese: nem érdekli a realitás, őt az ideák vonzzák. Szeretné jobbítani a világot, mert hisz a jóságban. Mindez nagyon szép, de a Szűz Nap ezzel pontosan „szembemegy”, teljes mértékben ellentétes elveket képvisel: esze ágában sincs álmodozni, őt a tények érdeklik. Az ellentétből törvényszerűen feszültség, konfliktus támad.

Teliholdkor mindenki ingerültebb és sértődékenyebb. Pontosan ezért nagyon óvatosnak kell lenned, ha nem akarsz senkivel összeszólalkozni. Sem a családon belül, sem a szerelemben, sem a barátságban, vagy a munkában… Ne feledd, teliholdkor a közlekedésben is óvatosnak kell lenned! A telihold mindig a szembe jövő járművek veszélyét jelzi. A figyelem és a körültekintés a legfontosabb ezekben a napokban, ezzel kerülhető el a legrosszabb, a baleset.

A telihold, maga a Nap-Hold szembenállás csupán egyetlen perc, de hatással van az egész napodra. Sőt már előző nap, pénteken is érzékelheted. Akkor vigyázz különösen, ha a Halak vagy a Szűz jegyében születtél. Persze Ikrekként és Nyilasként sem árt most az óvatosság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top