Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. március 18-24. – Új lehetőségeket hoz az asztrológiai újév

Pénteken a tavaszi napfényegyenlőség egyben az asztrológiai újév kezdete is. A természettel együtt újul meg most minden az életedben. Persze, csak ha kellően nyitott vagy a lehetőségekre. Mindenkinek fordulatokat, új helyzeteket hoz az elkövetkező időszak...

A tavaszi napéjegyenlőség pénteken az asztrológiai újév kezdete is, majd a Kos újhold kedden hivatalosan is a tavasz kezdetét hirdeti. Ez téged arra ösztönöz, hogy újíts, nyisd ki a szemedet és a szívedet egyaránt. Az új kezdet lehetőségét jelzik a következő napok. Érdemes élned vele, hiszen most mindenkinek az élete megváltozik…

SZERDA március 18.: Sándor napján melegedés indul. A mondóka szerint Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget. A Bak Hold fogászati tilalomra hívja fel a figyelmedet, ugyanakkor a fogyó Hold hatékonnyá és aktuálissá teszi a böjtöt. Szépségápolások közül érdemes mára időzítened a szőrtelenítést, a körömápolást. A kertben pedig gyomlálhatsz, ha engedi az időd.

CSÜTÖRTÖK március 19.: Hajnalban a Hold átlép a Vízöntőbe, ami szerint tanácsos mára időzítened egy hosszabb szellőztetést. A Vízöntő ugyanis levegős jel, de nem csak a lakást kellene kiszellőztetned, hanem a fejedet is. Szóval menj el és sétálj egyet! A konyhában sikerrel sürgölődhetsz: süss valami újat, próbálj ki új fűszerezést, szokatlan ételeket! 

PÉNTEK – március 20.: Pénteken a tavaszi napfordulóval és nap-éj egyenlőséggel a Nap belép a Kosba, és hivatalosan elindul a csillagászati és asztrológiai új év, a meteorológiai tavasz. Vagyis ma ugyanolyan hosszú a nappal, mint az éjszaka. A Vízöntő Hold vállalkozó szellemet hoz neked, aminek révén szívesen kipróbálsz olyan dolgokat, amit talán eddig eszed ágában sem volt…

A tavaszi napfordulóval kezdődik az asztrológiai újév (fotó: Getty)

A tavaszi napfordulóval kezdődik az asztrológiai újév (fotó: Getty)

SZOMBAT március 21.: Csak 13:33-kor lép át a Hold a Halakba. Előtte még a tegnapi szokatlan lehetőségek iránti nyitottság jellemez, utána szentimentálisabb hangulatot és érzékenységet hoz neked. Víz jegyben a Hold aktuálissá teszi a mosást, felmosást, a növények öntözését. S mivel még fogy a Hold, látványos a takarítás is.

VASÁRNAP – március 22.: Ma egész nap a Halakban jár a Hold, ami minden vizes tevékenységnek kedvez: mosás, felmosás, hajmosás, öntözés, szauna. Persze csinálhatnál magadnak illatos, illóolajos fürdőt is, de finom tea is kényeztetően jó ötlet.

HÉTFŐ – március 23.: Újhold előtti napon a legerősebb a fogyó Hold hatása, vagyis most a leghatékonyabb a méregtelenítés és a fogyókúra. Fontolj meg egy böjti napot, de legalább egyél kevesebbet, mint máskor! Ezáltal tehermentesíted az emésztőrendszeredet. Epilálás, arcradír, sós vagy cukros testradír is jótékony hatású ma. Utóbbit készítheted otthon magadnak.

KEDDmárcius 24.: Újhold napján nem fogod kibírni, hogy ne próbálj ki valami újat, vagy ne készíts új terveket. Semmiképp se fogd vissza magad! Ez a legjobb időpont az újításra, megújulásra. Sőt Kos újholdkor, a tavasz beköszöntével a legjobbkor teszed ezeket. A márciusi újholdról a táblázat alatt részletesen olvashatsz.

Erre figyelj a márciusi újhold hetében

Ezekben a jegyekben jár a Hold a márciusi újhold hetében (nlc)

Ezekben a jegyekben jár a Hold a márciusi újhold hetében (nlc)

Márciusi Kos újhold

Itt a tavasz! A keddi újhold nemcsak a tavasz érkezését szimbolizálja, hanem egy új időciklus kezdetét is. Tudtad, hogy minden évben a Nap Kosba lépése a csillagászati és asztrológiai újév, a meteorológiai tavasz, valamint a tavaszi napéjegyenlőség napja? Ezek után a Kos újhold, azaz a Nap-Hold együttállás ennek a „megerősítése”.

Kedden 10:28-kor az újhold új ötleteket adhat neked. Itt az ideje a megújulásnak. Az sem baj, ha különböző forrásokat használsz ötletadóként. Aktuális új stratégiát felállítani. Az újhold segíthet kitalálni, hogyan fogj hozzá.

Újhold napján gyújts halványzöld gyertyát, s mondd el a kívánságaidat (iStock)

Újhold napján gyújts halványzöld gyertyát, s mondd el a kívánságaidat (iStock)

Újhold napján tanácsos halványzöld gyertyát gyújtanod, és megfogalmaznod, hogy miben akarsz megújulni. Mindaz kihajt, amit most kezdesz el. A friss hajtás színe a halványzöld, ezért érdemes halványzöld gyertyát használni.

Ha a Kos jelében születtél, a születésnapod közelében duplán kiélvezheted az újhold megújító hatását. Számodra kötelező a tervezés, az álmodozás és a listaírás. Ki ne hagyd! Amennyiben az Oroszlán vagy a Nyilas jelében születtél, te is élvezheted a márciusi újhold áldásos hatását. Természetesen bármely más jegy szülöttként sem maradsz ki a jóból. Az újhold kedden délelőtt lesz. Egész nap, vagy ha elmulasztottad, még szerdán is meggyújthatod a gyertyát, és persze kívánhatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top