nlc.hu
Horoszkóp

Tűz az álomfejtésben

Tűzzel álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

A tűz nem csupán a rombolás, de az erő és a szenvedély szimbóluma is az álmokban...

Tűzzel álmodni nem feltétlenül jelent rossz dolgot. Carl Jung pszichológus szerint a tűz megjelenése az álmokban többnyire valamilyen átalakulást jelez vagy azt mutatja, hogy egy spirituális utazás a végéhez közeledik, egy lelki folyamat lezárul. A tűz megsemmisíthet, de energiát is adhat. Fontos tehát figyelembe venni azt is, milyen kontextusban jelent meg álmodban ez a szimbólum.

Égő ház

Az egyik leggyakoribb tűzzel kapcsolatos álom az égő ház. Erős, intenzív érzelmek jelenlétére utal, melyek lehetnek negatív, de akár pozitív előjelűek is. Ha az álomképet félelmetesnek érezted, menekülnöd kellett, azt jelzi, hogy attól tartasz, hamarosan elveszítheted vagy már el is veszítetted a kontrollt az életed felett, és kétségbeesetten próbálod azt visszaszerezni. Abban az esetben viszont, ha az égő épület látványa megkönnyebbüléssel, netalán egyenesen elégedettséggel töltött el álmodban, azt üzeni, hogy régi terheket hagysz magad mögött és megújulás előtt állsz.

Égő ház

Félelmetes? (Illusztráció: Getty Images)

Erdőtűz vagy futótűz

Az erdőtűz vagy a gyorsan terjedő futótűz jelentése, hogy valamilyen szélsőséges érzelem hatása alá kerülsz, mely élethelyzettől függően lehet akár egy mindent elsöprő szerelem, de akár a józan ítélőképességet eltompító harag vagy bosszúvágy is. 

Tüzet gyújtani

Ha te magad gyújtasz tüzet álmodban, az a belső szikra fellobbanását szimbolizálja. Megszületik benned egy ötlet, vagy épp a változtatás iránti vágy. Ha csupán egy gyufát gyújtottál meg, arra utal, hogy a megvalósításhoz még erőt kell gyűjtened vagy támogatásra van szükséged, azonban ha nagy és erőteljes láng csapott fel, azt jelenti, hogy készen állsz, és bátran vágsz neki az újnak.

Tábortűz

Ha tábortűzzel álmodtál, próbálj visszaemlékezni, kikkel ülted körbe! Ha egyedül voltál vagy olyan emberekkel, akiket nem ismersz, arra utal, hogy magányosnak érzed magad, vagy magadra maradtál egy problémával. Azonban ha mások is voltak körülötted, olyan személyek, akik a valóságban is jelen vannak az életedben, azt üzeni, hogy ők azok, akikben igazán megbízhatsz.

Csodálni a tüzet

Ha álmodban csodáltad a tüzet, kifejezetten vonzottak a lángok, az párkapcsolati problémákra utal. Talán úgy érzed, kihűlt, ellaposodott a viszonyod a pároddal, izgalmasabb kapcsolatra és/vagy férfiasabb partnerre vágysz. Lehet, hogy itt az ideje kimondani a szakítást, mindkettőtök érdekében.

Tűz

Tűzzel álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

Tűzön főzni

Ha szabad tűzön főztél valamit álmodban, azt szimbolizálja, hogy nagyon kreatív időszakodat éled, most érdemes megalkotnod, létrehoznod valamit, amit talán még régóta tervezgetsz.

Megégni

Ha nem csupán láttad a tüzet, de meg is égetett, azt jelzi, hogy aggódsz bizonyos változások, lehetséges veszteségek miatt. Légy óvatos azzal, amibe épp belevágni készülsz, ugyanis könnyen csalódás lehet a vége.

Eloltani a tüzet

Ha tüzet próbáltál eloltani álmodban, arra utal, hogy fokozott stresszel és komoly gondokkal, kihívásokkal kell megküzdened, illetve nagyon keményen kell dolgoznod azért, amit jelenleg meg akarsz valósítani. Ha sikerült is megfékezned a lángokat, azt üzeni, hogy sikerrel jársz majd, azonban ha a tűz győzedelmeskedett, vélhetőleg nem jó irányba haladsz vagy nem a megfelelő módszerekkel igyekszel elérni a céljaidat.

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top